Mike levert ondanks kwetsuren goed werk af

Alexandre Geniez heeft vandaag de twaalfde etappe van de Vuelta a España op zijn naam geschtreven. De Fransman bleef net als zeventien andere renners uit de greep van het peloton, en wist na een spannende finale Dylan van Baarle te vloeren in de spurt. De Spanjaard Jesús Herrada neemt de leiderstrui over van Simon Yates. Mike kwam als 105e over de streep op 14 minuten en 16 seconden.

Mike op de rollers

Twaalfde rit met kopgroep van achttien
De twaalfde rit naar Faro de Estaca de Bares kende een bijzonder verraderlijke finale met verschillende klimmetjes en vooral smalle wegen. Al vrij snel ontstond er een omvangrijke kopgroep. Achttien renners hadden na goed twintig kilometer al twee minuten voorsprong op het peloton. Verschillende interessante namen: Vincenzo Nibali, Alexandre Geniez, Dylan Teuns, Davide Formolo, Thomas De Gendt, Valerio Conti, Gianluca Brambilla, Jesús Herrada en Dylan van Baarle waren mee. Na 50 kilometer hadden ze al tien minuten en Herrada was virtueel leider. De vluchters zorgen voor een spannende strijd. Van Baarle en Victor Campenaerts besloten het tempo te verhogen en alleen Formolo, Brambilla, Padun, Teuns, Geniez én Devenyns konden mee. Virtueel leider Herrada was nu op achtervolgen aangewezen, maar de tweede groep wist niet meer terug te keren. Met nog tien kilometer te gaan was het verschil tussen beide groepen al bijna anderhalve minuut. Het achttal mocht strijden voor de zege.  Het was Campenaerts, die in de laatste kilometer aan een langgerekte sprint begon. Maar de Belg werd voorbij gereden door Geniez. De Fransman zag in de laatste meters Van Baarle nog gevaarlijk dichtbij komen, maar wist hem net af te houden.Herrada lost Yates af als leider.

Herrada nieuwe leider; Mike 115e
Jesús Herrada kwam weliswaar op ruim twee minuten binnen van de ritwinnaar, hij mocht wél de rode leiderstrui aantrekken. In het klassement telt de Spanjaard nu een voorsprong van 3:22 op voormalige leider Yates. Mike vinden we terug op een 115e plaats op 1 uur 35 minuten en 46 seconden.

Mike: "Het ging alweer beter vandaag. Ik kon in het lastige middenstuk nog net mee met het eerste peloton. Daardoor kon ik de ploeg en dus ook Wilco ondersteunen tot aan de laatste vijf kilometer. Maar goed ook want de komende drie dagen wordt het serieus. Drie bergritten staan op het programma. Maandag is dan weer een rustdag."

Back to Top