Mike nét achter de bus in knotsgekke elfde rit

De elfde etappe van de Vuelta a España is gewonnen door Alessandro De Marchi. De Italiaan maakte onderdeel uit van een vroege vlucht van negentien renners, en wist in een knotsgekke finale solo weg te rijden én Restrepo en Franco Pellizotti voor te blijven. Mike kwam als 170e en laatste over de meet. Zijn achterstand bedroeg 31 minuten en 54 seconden.

Elfde rit met nodige hoogtemeters
In de elfde etappe van Mombuey naar Luintra moesten 3755 hoogtemeters worden overwonnen, verdeeld over vier gecategoriseerde beklimmingen én ontelbare – niet geclassificeerde – kuitenbijters. De laatste serieuze klim van de dag – de Pombar (2 km aan 7,5%) – volgde op goed drie kilometer van de streep. 

Kopgroep van negentien renners na knotsgekke beginfase
Vooraan bleef het maar aanvallen regenen, want er was na tachtig kilometer nog altijd geen kopgroep weg, ondanks meerdere pogingen van onder meer Bauke Mollema. Pas na honderd kilometer kregen negentien renners de 'zegen' van het peloton. Op dat moment lag het gemiddelde op bijna 48 kilometer per uur. De belangrijkste namen: Thibaut Pinot, Omar Fraile, Nicolas Roche, Rafal Majka, Tiesj Benoot, Jack Haig, Sergio Henao en Bauke Mollema. De Nederlander probeerde het solo, maar later in de koers kwamen alle belangrijke namen weer aansluiten. De Marchi en Roche reden weg, en kregen de Colombiaan Restrepo mee. Roche moest de twee laten gaan en op de slotklim – de Pombar – moest de Restrepo opnieuw afhaken bij De Marchi. De Marchi mocht uiteindelijk in regenachtige omstandigheden zijn handen in de lucht steken.

Mike nét achter de bus
Mike kwam zoals gezegd als laatste over de streep. De bus van tweeënveertig renners zat veertien seconden voor Mike. Hierin zaten zijn ploegmaats Michael Storer (Aus) en de Duitser Johannes Fröhlinger. In het algemeen klassement staat Mike 118e op ongeveer 1,5 uur. Op dit moment hebben we nog geen reactie van Mike ontvangen.

Mike: "Ik ben opnieuw onderuit gegaan. Dat gebeurde allemaal in het begin van de etappe. Daarna heb ik veelal tussen de auto's gezeten. Qua positie zat ik steeds achter de bus (grupetto, red.). Maar kon steeds terugkomen. Na de wedstrijd hebben we toch foto's laten maken en daarop was niets te zien. Enkel schaafwonden."
Ook op Twitters meldde Mike de valpartij en gaf aan dat hij het helemaal had gehad met de kennismakingen met het wegdek. "We gaan vanaf morgen weer knokken", klonk het strijdvol vanuit Spanje.

 

Back to Top