1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Mike is in de tiende etappe van de Vuelta als 21e geëindigd. De ploeg moest op 15 kilometer van de streep kopman Wilco Kelderman bijstaan na een lekke band. Desondanks formeerde de wit-zwarte formatie zich vooraan op tien kilometer van de streep. Twee kilometer voor de streep zakte Sunweb iets weg, en even later raakte sprinter Max Walscheid ook het wiel kwijt van Mike, die in het 'zog' van de sprinters finishte.

Viviani wint voor tweede maal; Yates blijft leider
Elia Viviani heeft de tiende etappe van de Vuelta a España op zijn erelijst bijgeschreven. De Italiaan spurtte in de straten van Fermoselle sneller dan wereldkampioen Peter Sagan en Giacomo Nizzolo. In het klassement vinden er geen verschuivingen plaats. Yates voert nog altijd de stand aan, één seconde voor Alejandro Valverde. Wilco Kelderman reed in de finale nogmaals lek, maar deed dit in de laatste drie kilometer. Hierdoor behoudt hij zijn veertiende plaats in het klassement, op 1:50 van Yates. Mike vinden we terug op een 96e plaats in het klassement.

Tiende rit, de dag na de rustdag
De tiende etappe voerde de renners van Salamanca naar het minder bekende Fermoselle, dat voor het eerst als aankomstplaats diende van een Vuelta-rit. De 177 kilometer lange etappe leek – met slechts één klimmetje onderweg – geknipt voor de sprinters. 

Het zag er naar uit dat een vroege aanval van Jesus Ezquerra een solorit zou worden. Maar gelukkig voor Ezquerra kreeg hij na dertig kilometer alsnog het gezelschap van Tiago Machado. Daardoor was de etappe niet écht enerverend. Het tweetal kreeg weliswaar vijf minuten, maar werden in de finale natuurlijk gegrepen door het peloton. In deze finale steeg de nervositeit door de pech van verschillende klassementsrenners. Zo kregen Nairo Quintana, Thibaut Pinot, Wilco Kelderman én rode trui Yates af te rekenen met een lekke band. Ze konden echter zonder problemen weer terugkeren in het peloton.

Mike: "Deze dag was er een mogelijkheid voor onze sprinter Max Walscheid. Al moesten we ook Wilco in het oog houden. Ook hij moest veilig en zonder tijdverlies de finish bereiken. Max raakte me echter kwijt op zoiets 1,5 kilometer van de meet. Op dat moment ging hij ook al snel zijn eigen weg. En ik kon niet meer bij hem komen. Dus er was geen sprake van een échte leadout. Max finishte als zestiende, vijf plaatsen voor me. Na de rustdag in Salamanca gaat het trouwens met mijn blessures weer de goede kant op."