Sunwebtreintje positioneert Kelderman succesvol

Op de laatste dag voor de eerste rustdag in de Vuelta klopte Ben King Bauke Mollema – de enige overblijvers van de vroege vlucht – in een spannende strijd op de slotklim. Kelderman boekte enige tijdwinst op de concurrentie.

Mike in treintje
In de lange, warme en zware 9e etappe slaagden de renners van Sunweb erin om Kelderman steeds van voren te houden. Mike deed zijn werk goed in het treintje dat ploeg in de laatste dertig kilometer vormde. Het resultaat mag er zijn, want Kelderman kon met de andere klassementsmannen beginnen aan de zware klimkilometers naar de finish.

Demarrage
Door een demarrage maakte de kopman van Sunweb met zijn 6e plaats zelfs tijd goed op een aantal concurrenten. Met een achterstand van 25 minuten arriveerde Mike als 147e. (Foto: Sunweb laat op Twitter de geslaagde actie van Kelderman zien.)

Kelderman stijgt in klassement
Leider Rudy Molard moest vandaag lossen en zo kon Simon Yates de leiding in het algemeen klassement pakken. Valverde volgt op 1 seconde.  Kruijswijk is 9e  op 43 seconden, Kelderman 14e op 1:50. Mike bezet de 98e plaats. Zijn achterstand is bijna een uur.

"Onderaan de weg waar het omhoog begon te lopen voor de slotklim, moest ik vandaag lossen", laat Mike weten, die vandaag onder rit nog even assistentie vroeg van de rondearts i.v.m. de gevolgen van de valpartij van twee dagen geleden. " Morgen is het rustdag. Die is welkom. Ik laat dan mijn verwondingen oplappen, ook ga ik naar de osteopaat en verder ... veel rusten."

Sprintetappe op dinsdag
Na de rustdag van maandag gaat de Vuelta dinsdag verder met een sprintersrit. De start is om 13:20 uur in Salamanca. Rond halfzes zullen de renners de finish bereiken in Bermillo de Sayago.

Tv
Sporza en Eurosport zenden de slotfase van de 10e etappe uit.

Back to Top