Drie renners kleurden vandaag bijna de hele rit met een lange ontsnapping. De Portugees Machado en de Spanjaarden Saez en Cubero vertrokken in de eerste kilometers en kregen op een gegeven moment ruim twaalf minuten.

Treintjes
Het peloton liet dus lang begaan en schroefde de snelheid gestaag op. In de glooiende slotkilometers werden de vluchters gegrepen en formeerden zich de treintjes van de verschillende ploegen om de klassementsrenners van voren te houden. Op de foto die Sunweb op Twitter plaatste zien we Mike op kop van het Keldermantreintje.

Kelderman "safe in the bunch"
In de eindsprint heuvelop was Valverde sneller dan Sagan en Danny van Poppel. Kruijswijk en Kelderman kwamen, zoals gepland,  in de eerste groep binnen, respectievelijk als 10e en 17e.  Mike en zijn ploeggenoten kwamen even later over de eindstreep. Mike verloor 50 seconden en werd 68e. In  het algemeen klassement steeg hij enkele plaatsen. Hij is nu 91e , op ruim 38 minuten van de Molard, de man in de rode trui.

"Voor het kan, ging het goed met 41 graden", zegt Mike. "We hebben vandaag gewerkt voor Kelderman. Alleen in de finale lukte het niet echt. Het was gewoon te lastig. Nu moest hij toch veel alleen doen. Morgen gaan we Wilco weer bijstaan. Misschien rijdt er een groep weg, die echt wegblijft. En anders zullen de klassementsmannen een poging doen."

 9e etappe
In de 9e etappe (200 kilometer) gaan de renners  van Talavera de la Reina naar La Covatilla. Onderweg ronden de renners twee toppen, maar het echte venijn zit in de staart. De laatste 24 kilometer lopen vrijwel helemaal op. De start is om 12:00 uur, de finish zal rond 17.30 uur zijn.

Tv
NOS, Sporza en Eurosport  zenden de finale uit.