1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Tony Gallopin (AG2R) reed vandaag in de finale weg uit een groepje met de klassementsmannen. Sagan won het sprintje van Valverde voor de 2e plaats. Door de inspanningen van zijn ploegmaats handhaafde Kelderman zich tussen de toppers.

Een groep van 7 renners (Gougeard, De Tier, Conci, Ravasi, Alex Aranburu, Woods en Rodriguez) mocht na 6 km wegrijden en pakte meteen ruim twee minuten voorsprong.

Wilco van voren
Pas na honderd kilometer wedstrijd kwam het peloton terug en begon de koers echt. In een zenuwachtige en gevaarlijke finale hielden Mike en zijn mannen Wilco Kelderman keurig van voren. Niemand van hen was betrokken bij een massale valpartij op de laatste klim. Door een val in de afdaling verloor Kwiatkowski 30 seconden op de eersten. Kelderman (9e)   en Kruijswijk (11e) kwamen in de groep van Sagan en leider Molard over de streep.

"Amazing in protecting"  
Na afloop van de etappe bedankte Kelderman zijn ploegmakkers: "Today went well, the guys were amazing in protecting and positionering me. In the finale I could follow with the best end te legs were good."

Gedane arbeid
Na gedane arbeid arriveerde Mike als 96e in een groepje met ploegmaat Fröhlinger. Hun achterstand bedroeg ruim acht minuten. In het algemeen klassement vinden we hem ook op plaats 96 terug. Zijn achterstand is 37 minuten.
(Foto Twitter TeamSunweb: voor de start vanmiddag in Murcia)

8e etappe
De 8e etappe over bijna tweehonderd kilometer start zaterdag om 12:30 uur in Linares. De finish in Almadén wordt verwacht rond 17:30 uur. Weinig geklauter onderweg, al is het ook zelden echt plat. Vlak voor de finish zit een knikje dat met 7% oploopt.

Tv
Vanaf 15:00 uur zenden Sporza en Eurosport de etappe live uit.