1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Direct na een bocht – 25 km voor de finish – stonden drie afscheidingspaaltjes op het wegdek … Victor Campenaerts rijdt er vol op en neemt in zijn val o.a. Mike mee. Gelukkig zien we Mike meteen rechtop staan en naar zijn fiets rennen.

Lang, saai en warm
Door de tegenwind en de warmte reden de renners vandaag langzamer dan het voorziene tijdschema. De voorspelbare vroege vlucht zorgt ervoor dat de koers nooit spannend wordt, totdat 30 km voor de finish de koplopers worden ingerekend en de ploegen zich formeren om de klassementsrenners voorin te houden. Er worden immers waaiers verwacht. De valpartij van Mike verstoort de Sunwebtrein.

Waaiers en pech
Via Twitter laat de ploeg snel weten dat Mike is teruggekeerd in het peloton, maar op tegelijkertijd rijdt een groep in de open vlakte weg uit het peloton … zonder Wilco Kelderman, want hij heeft materiaalpech. Hij wordt geholpen door de neutrale auto van Shimano en moet noodgedwongen in de achtervolging.

Alle hens aan dek
Mike en zijn ploeggenoten proberen Kelderman in de slotfase weer naar de eerste groep te brengen. Zelfs Max Walscheid moet zich uit de kopgroep terug laten zakken om te assisteren. Vaak zien we de Sunwebtrein op kop jagen. Hoewel veel renners worden opgeraapt, kunnen de mannen van Sunweb, die hulp krijgen van Dimension Data, de achterstand van bijna 2 minuten nauwelijks verkleinen en verliest Kelderman kostbare tijd.

Rangschikking
Mike komt op 1:44 als 63 binnen met Kelderman aan zijn wiel (66e).In het algemeen klassement staat Mike nu 96e  op bijna dertig minuten. Kelderman zakt in die rangschikking naar de 17e  plaats. Zijn achterstand op leider Rudy Molard bedraagt 2:50. (Twitterfoto Sunweb: Mike en Wilco praten na afloop van de etappe met de pers.)

Toen vielen ze ineens
"We waren ons aan het positioneren, want we wisten dat er wind van de kant kwam", zegt Mike. "Het was best een nerveuze toestand. Tja, en toen vielen ze ineens. Ik vloog erover. Wilco bleef recht, maar ze reden in zijn achterwiel. Hij kon wel door, maar het wiel liep aan. Dus toen er echte koers was, kon hij niet mee. Ik kwam zelf terug bij de laatste waaier en zag daar Wilco ineens zitten. Met z'n allen hebben we toen de achtervolging ingezet, maar we bleven steken op 1:44 ... Zelf heb ik averij aan mijn knie en mijn enkel. Bovendien weer wat last van mijn schouder. Het is niet erg als bij de valpartij in Polen, maar het is beslist geen huis-tuin-en-keukenval."

Zevende etappe
Morgen keren de renners weer terug naar Andalusië. Vanuit Puerto Lumbreras in Murcia gaan de coureurs vrijdag in de 7e etappe (185 kilometer) naar Pozo Alcón. Nergens wordt de route echt steil. Het zal op en af gaan. In het parcours zitten twee klimmetjes van 3e categorie. De aankomstplaats ligt bij het grootste beschermde natuurgebied van Spanje.

Tv
Eurosport en Eén zenden de wedstrijd uit vanaf 15.00 uur. De finish wordt verwacht rond 17.30 uur.