1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Elia Viviani heeft de derde etappe van de Vuelta a España op zijn naam geschreven. De nationaal kampioen van Italië was in Alhaurín de la Torre de sterkste in de massasprint. Giacomo Nizzolo en Peter Sagan kwamen niet aan zijn wiel. Mike eindigde na bijna vijf uren koers als 55e in dezelfde tijd als de winnaar. Michał Kwiatkowski bleef aan de leiding. 

Snel uit de startblokken.
Zes renners schoten als een komeet uit de startblokken. Nans Peters (AG2R La Mondiale), Pierre Rolland (EF Education First-Drapac), Jordi Simón (Burgos-BH), Antonio Molina (Caja Rural-Seguros RGA), Luis Angel Mate (Cofidis) en Hector Saez (Euskadi-Muria) hadden na vijf kilometer al twee minuten te pakken op het peloton. Quick-Step Floors controleerde in het peloton. De ploeg stak niet onder stoelen of banken dat ze vandaag wilden winnen met Viviani.

Vier renners maken de oversteek
Het ging er in het vervolg nog wel degelijk op en af, maar de gecategoriseerde beklimmingen waren achter de rug. Bij het ingaan van de laatste vijftig kilometer slonk het verschil onder de minuut. Rolland was de eerste die zich liet terugzakken, waardoor er nog slechts vijf vluchters waren. De verschillen waren niet groot meer, waardoor Victor Campenaerts, Jelle Wallays, Lukas Pöstlberger en Alexis Gougeard op 43 kilometer de oversteek probeerden te maken. Pöstlberger reed in de slotfase even weg bij de vluchters, maar de Oostenrijker werd ingerekend in de laatste zes kilometer.

Mike: "Het ging alweer wat beter vandaag. Op het einde was het wel nog flink koers, maar ik kon goed mee. Vervolgens heb ik Wilco Kelderman naar de laatste en veilige drie kilometer kunnen brengen."

Vierde etappe
De Vuelta blijft weliswaar nog eventjes in de regio Andalusië, maar de vierdaagse trip door de provincie Málaga wordt morgen afgesloten met de eerste bergrit van de drieweekse rittenkoers. Het eerste uur heeft nog weinig weg van een bergrit als de renners de kustlijn van de Costa del Sol naar Almuñecar volgen. Daar komt echter snel verandering in als de kustweg wordt verlaten en de renners de voet bereiken van de Alto de la Cabra Montés (15,7 km aan 5,9%). De renners beginnen na 51,0 kilometer aan deze klim van eerste categorie, die ze naar 1.060 meter hoogte brengt. Na een plateau én afdaling wordt de spanning opgebouwd naar de finale. Net voor de slotklim passeren de renners de tussensprint in Granada. De organisatie slaagde er opnieuw in een nieuwe klim te ontdekken: de Puerto de Alfacar (12,4 km aan 5,4%). Bovenop ligt de finish.