1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Halverwege de tweede etappe was Mike met ploeggenoten Martijn Tusveld en Hindley betrokken bij een valpartij. Gelukkig meldde de ploeg snel via Twitter dat ze alle drie weer verder konden. Ook Mikes ouders, die ook vandaag de koers in de omgeving van Malaga volgden, lieten via WhatsApp weten dat het goed ging met Mike.

Tv-beelden lieten een gehavende Mike zien die assistentie kreeg van de een rondearts. Op de foto die Martin Teunissen maakte, zien we rechts Mike na zijn valpartij in een groep met o.a. Dennis (rode leiderstrui).

Uit de ploegbus meldt Mike na afloop: "Halverwege was ik de jongens in positie aan het houden en schoof ik in een bocht ineens onderuit. Wilco Kelderman kon recht blijven, maar Martijn Tusveld ging helaas mee tegen de vlakte. Daarna moest ik behoorlijk afzien om mee te blijven gaan in het peloton. De laatste 30 km heb ik uitgestuurd. Vlak voor het einde kwamen we in gruppetto terecht. Dus, dat was prima. Maar ideaal is het niet: mijn heup en hand zijn geschaafd. Verder valt het mee …
Ik verwacht dat het ook  morgen – net als vandaag – niet gemakkelijk gaat worden. Bij Martijn is  de schade gelukkig ook niet ernstig."

Spaans 'vlak'
In de tweede rit van de Vuelta bleven de renners in Andalusië waar gisteren de proloog werd gereden. Officieel was er sprake van een vlakke etappe, maar de 2500 hoogtemeters wezen toch in een andere richting. In deze rit waren de eerste punten te verdienen voor de bergtrui, want meteen na de start kregen de renners de eerste van vier beklimmingen voor de kiezen. De finish was op de klim naar Caminito del Rey, een wandelpad dat zo'n 100 m boven de rivier de Chorro aan de rotswand is bevestigd.

Voege vlucht
Thomas De Gendt gaf in de eerste kilometers al de aanzet voor de vroege vlucht die uiteindelijk geen stand zou houden. Hij kreeg het gezelschap van de Fransen Gougeard en Rolland en de Spanjaarden Mate, Torres, Lastra en Saez.

Nieuwe leider, Kelderman 4e
In de slotfase werden de laatste vluchters gegrepen gaven de klassementsrenners gas. Uit een groep van veertigtal renners zou de winnaar komen. Alejandro Valverde klopte Michał Kwiatkowski op de streep,. De Sky-renner moest weliswaar de ritzege prijsgeven, maar hij kreeg na afloop wel de rode leiderstrui omgehangen. Kelderman werd 4e. In het algemeen klassement is hij ook 4e. Zijn achterstand bedraagt 25 sec.

Gruppetto
Met een achterstand van ongeveer 13 minuten kwam Mike als 171e over de streep in een groep van een dertigtal renners, onder wie De Gendt, Sagan, Walscheid, Dennis en Langeveld. In het algemeen klassement staat Mike 153e  op ruim 14 minuten.

Heuvelachtige rit
Morgen wacht de renners een een heuvelachtige etappe van Mijas naar Alhaurin de la Torre. Het slot is vlak.