1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

De 73e Vuelta is vandaag in Málaga van start gegaan met een individuele tijdrit over 8 kilometer. De Australiër Rohan Dennis won in 9 minuten en 39 seconden en bleef de Pool Kwiatkowski zes seconden voor. Mike werd 92e in een tijd van 10 minuten en 28 seconden.

Parcours
Het parcours had een klein klimmetje van bijna één kilometer a 5,5%. De meeste renners passeerden op de top na zo'n zes minuten. Daarna liep het weer een beetje omlaag richting de eindstreep. De Nederlander Dylan van Baarle stond lang aan de leiding en werd afgelost door Nelson Oliveira. Kort daarna kwam Kwiatkowski aan de leiding, maar ook hij moest op de 'hot seat' plaats maken voor de favoriet Rohan Dennis. Hij liet een gemiddelde noteren van 49,7 kilometer per uur en zal morgen in de rode leiderstrui van start gaan.

Supporters
Mike werd verrast door zijn ouders. Martin en Anita brachten een bliksembezoek aan de Vuelta en zullen ook morgen de tweede rit meebeleven. Ook Venraynaar Hay Kellenaers was van de partij en supporterde Mike. Kellenaers verblijft met enige regelmatige in de grootste stad van Andalusië. Hij maakte ook de foto van Mike direct na de aankomst.

Optimistisch vertrokken
Mike: "In de tijdrit had ik de referentie van Martijn Tusveld. Ik was ook net zo snel. Het voelde ook wel goed, maar op dat klimmetje viel ik stil. Ben dus toch waarschijnlijk wat optimistisch vertrokken, zoals vanouds. Op de klim werd het verschil gemaakt. Dus daar verlies ik ook veel tijd. Toen heb ik geen onnodige risico's genomen richting finish. Op naar de dag van morgen. Ik ben erg benieuwd naar het gevoel in deze tweede rit."

Tweede etappe
Op dag twee krijgen we gewoon een ‘typische’ Spaanse aankomst voorgeschoteld! De start vindt plaats in Marbella, een mondaine badplaats aan de voet van de Sierra Blanca. Na de start moet er voor het eerst echt worden geklommen in deze Vuelta, naar de top van de Puerto de Ojén (7,5 km aan 4,5%). Van daaruit gaat het over golvende wegen naar de finish, die al na 72 kilometer wordt bereikt. Het peloton is dan nog niet klaar, want het tweede gedeelte van de etappe speelt zich af rondom een dertig kilometer lang circuit. Via het ongecategoriseerde klimmetje naar Álora en de tussensprint in El Chorro gaat het voor een eerste keer over de Alto de Guadalhorce (5,1 km aan 3,3%) en later de Alto de Ardales (3,1 km aan 4,9%). Na een lange afdaling komen de renners met nog dertig kilometer te gaan opnieuw op het circuit, gekenmerkt door de helling naar Álora en de Alto de Guadalhorce, waar ditmaal de finishstreep is getrokken.  De Guadalhorce wordt nergens echt lastig, maar kent wel een slotkilometer aan 5,2%.