1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

In de tweede nieuwsbrief van 2018 van de supportersclub kijken we weer vooruit naar de komende Ronde van Spanje. Met wat vragen geeft Mike een voorbeschouwing op deze 'grote' ronde. Opnieuw geen gemakkelijke uitgave, zeker niet als we weten dat Mike nog maar nét hersteld is van zijn valpartij in de Ronde van Polen.

Hoe is het met je na die fikse valpartij in Polen?
Mike: "Goed, mijn sleutelbeen is natuurlijk nog niet hersteld, maar het gaat alweer beter, goed genoeg om naar Spanje af te reizen." (foto: oefeningen bij FysioBerlicum)

Hoe zijn de laatste trainingen verlopen?
Mike: "Prima, ik heb mijn conditie vooral op peil gehouden op de rollers, en samen met de trainingen de laatste dagen buiten denk ik dat het al met al nog mee zal vallen."

Hoe kijk je aan tegen de eerste dagen in de Vuelta?
Mike: "Ja dat gaat niet gemakkelijk worden. Ik bekijk het gewoon dag per dag en maak er het beste van."

Ik tel in totaal negen vlakke ritten met dus een kans voor een sprint. Je belangrijkste 'job' wordt de sprinttrein met Phil Bauhaus?
Mike: "Ik tel er wel een stuk minder, daarnaast gaan we waarschijnlijk met Max Walscheid sprinten, aangezien Phil ziek is. Verder verwacht ik ook dat ik de nodige ondersteuning moet bieden aan Wilco."

Heb je zelf al het rittenschema in detail bekeken? Wat vind je ervan?
Mike: "Lastig, zoals ieder jaar in Spanje. Ten opzichte van mijn eerste deelname in 2015 ben ik – denk ik – een betere renner geworden, dus in dat opzicht moet het wel lukken."

Waarschijnlijk zul je gedurende de 'Ronde' verbeteren. Is er nog een mogelijkheid om voor een dagsucces te gaan?
Mike: "Er zijn weinig kansen voor niet-klimmers. Als je van die dagen nog de dagen wegstreept waarin ik alsnog een voorname rol zal spelen in de ondersteuning van Wilco of Max, blijft er niet veel over."

Wat moet er gebeuren, wil je tevreden terugkijken op de komende Vuelta?
Mike: "Madrid halen, mijn ideeën over de etappes goed kunnen voorleggen aan de rest van de jongens en van waarde kunnen zijn op moeilijke momenten voor de kopmannen."

In 2015 werd je 104e in je eerste Vuelta (voor LottoNL-Jumbo). Is de klassering dit jaar belangrijk?
Mike: "Nee, dat is vooral voor de mensen thuis van belang. Ik richt mij, zoals hierboven al gezegd, vooral op de manieren om van waarde te zijn voor de kopmannen."

Wat kun je nog vertellen over de ploeg, waarvoor je in 2019 uitkomt?
Mike: "Momenteel nog niks, maar hierover zal spoedig meer nieuws komen ..."


Naar Vuelta met begeleiding bij FysioBerlicum