1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Mike is bijna een weekje thuis na zijn crash in de vierde etappe van de Ronde van Polen. In het ziekenhuis werden een breuk in de derde nekwervel, een breukje in sleutelbeen, gekneusde ribben en schaafwonden vastgesteld. In de media verscheen ook nog een bericht over een klaplong.

Mikes relaas
"De foto’s uit het Pools ziekenhuis waren niet helemaal duidelijk. Om een definitieve en juiste diagnose te kunnen stellen zijn er in Nederland nieuwe foto’s gemaakt. Het resultaat zag er iets anders uit. Van een klaplong was geen sprake, ook was geen breuk te zien in de nekwervel. Wat bleef was het breukje in het sleutelbeen. Daarvan heb ik nu ook – naast de schaafwonden – de meeste last.

Ik ben op de dag na mijn terugkomst in Nederland begonnen op de rollers met lichte trainingen. Dat leek in het begin nog nergens op. Nu gaat dat al wat beter, als is er nog geen sprake van échte power. Mijn sessies op de rollerbank zijn nog niet écht lang. Ik begon met een half uurtje. Na enkele dagen probeerde ik vandaag tweemaal drie kwartier. Ik ben nog niet de weg op geweest. Ik denk wel dat het kan, maar er is een risico als ik ergens bruusk moet remmen. Dat kan weer funest zijn voor het breukje in het sleutelbeen.

De wedstrijd in Hamburg aanstaande zondag heb ik al snel moeten afzeggen. Nu is het vraag of de Vuelta (Ronde van Spanje) lukt. Ik ga in overleg met de ploeg zo laat mogelijk beslissen. Uiterlijk begin volgende week neemt de ploeg een beslissing.  Er worden ook  nog nieuwe foto’s gemaakt. Ik houd nog rekening met alle scenario’s.”

Op deze website zullen we het herstel van Mike volgen. Check dus regelmatig de nieuwsrubriek.