"Al met al tevreden over Dauphiné"

De zevende en laatste  etappe in de Dauphiné startte in Moûtiers. Na een rit van 135 km, met maar liefst vier beklimmingen van de eerste categorie, bereikten de 112 overgebleven renners de finishplaats Saint-Gervais-les-Bains.

Twee renners in koers
Ondanks veel aanvallen in de beginfase van de wedstrijd maakten de enige Sunweb-renners die nog in koers waren, Mike en Phil Bauhaus, lang deel uit van het grote peloton. De kleine groep klassementsrenners verhoogde net voor de slotklim van 7 km het tempo om de laatste mannen van de kopgroep te achterhalen. Het peloton dat daar op enkele minuten volgde, brak .

Eigen tempo
Mike en Phil probeerden niet meer aan te klampen en reden in hun eigen tempo omhoog. Mike arriveerde als 97e in een groep op meer dan 20 minuten. Phil Bauhaus, 112e,had 10 minuten meer nodig. Na hem kwamen nog twee renners binnen.

Gele trui
De etappezege was voor Adam Yates (Mitchelton-Scott) die vijftig meter voor de streep Daniel Navarro (Cofidis) nog achterhaalde. De laatste gele trui was voor Geraint Thomas (Team Sky) die de podiumplaatsen deelde met Adam Yates en Romain Bardet (AG2R).

Zesde etappe
In de bergetappe van gisteren eindigde Mike 68e. Hoewel zijn achterstand op winnaar Pelle Bilbao (Astana) 18 minuten bedroeg, bleef Mike de grote groep ruim voor.

Sterke opening
Mike sterk opende sterk in deze Dauphiné met een 14e plaats in de proloog en een 9e in de eerste etappe. Gelukkig bleef hij gespaard van het virus dat ervoor zorgde dat uiteindelijk twee namen van Sunweb-renners in het eindklassement voorkomen: Mike 80e en Phil Bauhaus 112e en  laatste.  

Mike: "Vandaag gingen de grote mannen al in het begin van de koers. Er was dus al meteen sprake van eigen tempo rijden. We hebben de hele dag een minuut of drie achter de groep met de gele trui gezeten. Aan de voet van de laatste klim hebben we ons eigen tempo gekozen. Over de Dauphiné ben ik al met al wel tevreden.

Mike op Twitter

MikeTeunissen
MikeTeunissen Enjoying #WorldBicycleDay with a warmup and a short 6,6 k ride.. 😵Quite satisfied with the result in the prologue o… twitter.com/i/web/status/1…

via Twitter for iPhone • 5 retweets

MikeTeunissen
MikeTeunissen 35 k time trial on a normal bike, nice..😅 Happy that one is over, now time to focus on the 3 last days over here in Cali.

via Twitter for iPhone • 2 retweets

MikeTeunissen
MikeTeunissen Oh boy, what a day.. Took some air time when I went down at 70 k in the first decent, came back, suffered all day a… twitter.com/i/web/status/9…

via Twitter for iPhone • 2 retweets

Social

Mike op Strava     Mike op Facebook     Mike op Twitter