Uitstekende ouverture in Dauphiné, P14

Mike is sterk aan het Critérium du Dauphiné begonnen. Hij liet in een uitstekende proloog over 6,6  kilometer een tijd van 7 minuten en 38 seconden afdrukken. Goed voor een 14e plaats en een gemiddelde van bijna 52 kilometer per uur. De Pool Michał Kwiatkowski won de proloog in Valence in 7:25 minuten. De Nederlander Jos van Emden werd met een klein verschil tweede. Hij kwam slechts één seconde tekort.

Parcours proloog
Het 6,6 kilometer lange parcours – voerend langs de rivier de Rhône – ging over overwegend vlakke en verre van technische wegen. Dat de mannen met de grote plaat inderdaad in het voordeel waren, werd al vroeg gedemonstreerd door Campenaerts. De Europees kampioen tegen de klok drukte na 7:30 zijn wiel over de streep, wat hem een goede uitgangspositie gaf in de strijd om de dagwinst. Lang kon de Belg van Lotto Soudal echter niet genieten van zijn plek in de hot seat; het was Van Emden die maar liefst vier seconden onder de tijd wist te duiken.

Mike goed begonnen aan Dauphiné 
Mike: "Ik heb de laatste weken gewerkt en ook trainingen gedaan op mijn tijdritfiets. In de tussentijd halverwege (vijfde op 1 seconde, red.) zat ik er goed bij. Ik voelde echter dat ik dat niet helemaal kon houden. Dat zie je ook aan de tijd." Ben je dan iets te hard vertrokken?
"Je moet wel. De afstand van bijna zeven kilometer is tekort om rustig te kunnen vertrekken. En het is dan hopen dat het vast kunt houden. Nu dus net niet. Ik zit met deze tijd valk achter en tussen wereldtoppers, die naar hun Tourvorm werken", klonk het zeer tevreden vanuit Valence.

Maandag 4 juni
De eerste rit in lijn voert de renners in 179 kilometer over maar liefst zeven gecategoriseerde beklimmingen. Kort na de start in Valence volgt er al een klim van tweede categorie. De rit wordt afgesloten met twee lokale ronden in en rond aankomstplaats Saint-Just-Saint-Rambert. Met de beklimming van de Côte du Barrage de Grangent (1,3km aan 4,3%) is er in de finale nog een hindernis opgenomen. Of deze rit in een massasprint beslist gaat worden, is dan ook zeer de vraag. 

Mike op Twitter

MikeTeunissen
MikeTeunissen Working hard to recover completely after my crash in Poland, together with the medical team of @TeamSunweb and thei… twitter.com/i/web/status/1…

via Twitter for iPhone • 4 retweets

MikeTeunissen
MikeTeunissen Erg knappe overwinning @TacovanderHoorn, zeker als je ziet waar die vandaan komt afgelopen maanden💪🏼💪🏼 Mooi ritje wel @BinckBankTour

via Twitter for iPad • 2 retweets

MikeTeunissen
MikeTeunissen Luckily for him I gave him some extra work, spending the whole evening at the hospital. Anyway I finished… twitter.com/i/web/status/1…

via Twitter for iPhone

Social

Mike op Strava     Mike op Facebook     Mike op Twitter