Minder derde dagje voor Mike; Skujins wint

Toms Skujiņš heeft de derde etappe in de Tour of California gewonnen. Hij sprong weg op zo’n twintig kilometer van de finish en vormde daarna met Sean Bennett lange tijd de kop van de wedstrijd. In het slot van de etappe liet hij zijn medevluchter achter waardoor hij solo wist te finishen. Hij bleef peloton acht seconden voor. Mike werd 77e op iets meer dan zeven minuten.

Skuijins maakt oversteek
Ver in de finale probeert Toms Skujiņš en Logan Owan de oversteek te maken naar de drie vroege koplopers: Carpenter, Garrison en Huffman. Zij slaagden daarin toen de voorsprong nog zo’n anderhalve minuut was. Ook in het peloton wordt dan flink tempo gemaakt. Aan de voet van de voorlaatste klim had het peloton de vroege vluchters al in zicht. Alleen Sean Bennett wist als enige bij Skujiņš de aansluiting te vinden. Het duo begint met een beperkte voorsprong aan de slotklim, een korte maar steile muur. De laatste 2,5 kilometer werden verreden op het racecircuit van Laguna Seca. Bij het opdraaien van het circuit werd duidelijk dat het peloton te laat ging komen. Voor Skujiņš is het zijn derde ritzege in de Amerikaanse rittenkoers. De leiderstrui van Egan Bernal kwam vandaag niet in gevaar.

Minder dagje voor Mike
Mike: "Vandaag voelde ik me weer minder. Toch nog zeker niet fit. Op de een-na-laatste klim heb ik tijdig uitgestuurd om toch te proberen wat energie te sparen. Hopelijk lukt het op die manier om er wat doorheen te komen. Morgen staat de tijdrit in San Jose/Morgan Hill op het programma. In totaal 34,7 kilometer met een klimmetje naar 222 meter hoogte. Ik heb geen tijdritfiets, dus dat wordt sowieso nog goed doorstampen."

Mike op Twitter

MikeTeunissen
MikeTeunissen Quick lap on the bike today, making sure to be back on time and not miss out on any Roubaix action. Although it wou… twitter.com/i/web/status/1…

via Twitter for iPhone • 8 retweets

MikeTeunissen
MikeTeunissen Enjoying #WorldBicycleDay with a warmup and a short 6,6 k ride.. 😵Quite satisfied with the result in the prologue o… twitter.com/i/web/status/1…

via Twitter for iPhone • 5 retweets

MikeTeunissen
MikeTeunissen 35 k time trial on a normal bike, nice..😅 Happy that one is over, now time to focus on the 3 last days over here in Cali.

via Twitter for iPhone • 2 retweets

Social

Mike op Strava     Mike op Facebook     Mike op Twitter