Facts Tour of California

Samen met Nikias Arndt, Johannes Fröhlinger, Jai Hindley, Tom Stamsnijder en Max Walscheid zal Mike zondag van start gaan in de dertiende editie van de Amgen Tour of California. Het wordt voor Mike de vierde deelname in deze zevendaagse wedstrijd. Vanaf zijn profdebuut in 2015 was hij van de partij bij de wedstrijd aan de westkust van de Verenigde Staten van Amerika.

Voor iedereen iets: klimmers, sprinters, tijdrijders!
De openingsrit op zondag  13 mei is een criterium in Long Beach over 133 biljartvlakke kilometers. De kans dat de winnaar van de eerste etappe de gele leiderstrui langer dan één dag dragen, mag lijkt vrij klein. De tweede dag staat er namelijk een serieuze bergrit op het programma. Na vier kleine klimmetjes zal op Gibraltar Road de strijd tussen de klassementsrenners voor het eerst losbarsten. 

Ook op dag drie kunnen we strijd tussen de mannen van het klassement verwachten. Over 197 kilometer staan er vijf beklimmingen op de agenda, waarvan drie in de laatste dertig kilometer. Op woensdag 16 mei moeten de klassementsrenners wederom aan de bak. Er staat namelijk een tijdrit van 34,7 kilometer op het programma. Nadat de klassementsmannen aan hun trekken zijn gekomen, is het weer de beurt aan de sprinters.

De vijfde etappe is, op één beklimming van de derde categorie na, helemaal vlak. Op de voorlaatste dag wordt het klassement definitief opgemaakt. Er wordt de hele dag serieus geklommen. De eerste 128,5 kilometer lopen zelfs bijna alleen maar omhoog. Hierin zijn vijf beklimmingen opgenomen. Na een afdaling van ruim 40 kilometer is het tijd voor de klassementsrenners om voor een laatste keer de degens te kruisen. De beklimming naar Daggett Summit (12,7 kilometer aan 6,1%) is de één-na-laatste beklimming van de dag. De slotrit is een vlakke rit van en naar Sacramento en gaat over 164 kilometer. 

Mike (nog) niet helemaal fit!
Mike: "Ik ben inderdaad ziek geworden na de Tour of Yorkshire. Verder heb ik nog last van nekklachten. Die zijn ontstaan na de valpartij op de laatste dag in Engeland. Dus het is momenteel niet top. Maar goed. De eerste dag is gemakkelijk, zodoende kan ik die dag weer een beetje wedstrijdritme opdoen.
Ploegleider Aike Visbeek laat in het persbericht over deze koers weten dat hij gokt op etappe-resultaten met vooral Nikias Arndt, Mike en natuurlijk Max Walscheid."

Eurosport
Eurosport is er de hele week bij met een live uitzending van twee uur. Vanwege het tijdsverschil met Californië wordt de koers dagelijks vanaf 23:00 uitgezonden. Tijdens de laatste etappe komen de eerste rechtstreekse beelden twee uur eerder.

Verslaggeving
De verslagen en de reactie van Mike worden in de loop van de ochtend geplaatst. Dit in verband met het tijdsverschil met de USA.

Mike op Twitter

MikeTeunissen
MikeTeunissen 35 k time trial on a normal bike, nice..😅 Happy that one is over, now time to focus on the 3 last days over here in Cali.

via Twitter for iPhone • 2 retweets

MikeTeunissen
MikeTeunissen Oh boy, what a day.. Took some air time when I went down at 70 k in the first decent, came back, suffered all day a… twitter.com/i/web/status/9…

via Twitter for iPhone • 2 retweets

MikeTeunissen
MikeTeunissen Some great fighting spirit from everyone today!! We worked hard and finished like we wanted, really nice win for… twitter.com/i/web/status/9…

via Twitter for iPhone • 5 retweets

Social

Mike op Strava     Mike op Facebook     Mike op Twitter