Vlaamse wielerlente begint voor Mike in Harelbeke

Vrijdag begint Mike aan een imponerende reeks klassiekers die - op Parijs-Roubaix na - worden verreden in Vlaanderen, op de wegen waar hij zich thuis voelt. Door enkele verschuivingen in de wielerkalender start Mikes Vlaamse wielerlente met de E3 Harelbeke. Daarna volgen Gent-Welvelgem, Dwars door Vlaanderen, Ronde van Vlaanderen, Scheldeprijs en Parijs-Roubaix.

E3 Harelbeke
Vorig jaar was Greg Van Avermaet de snelste in Harelbeke. Hij klopte zijn landgenoten Gilbert en Naesen op de streep. Achter Mikes naam stond het gehate 'DNF', want een flinke valpartij zorgde ervoor dat zijn voorjaar minder goed verliep dan verwacht. Hij hoopt dat hij komende weken weer kan laten zien dat bij de beteren hoort op de wegen die leiden over bekende hellingen als Wolvenberg, Knokteberg, Taaienberg, Kapelmuur,Patersberg, Eikenberg, Oude Kwaremont. 

Goede ploeg
Met Matthews en Andersen heeft Sunweb vrijdag een paar snelle mannen in huis die in goede positie moeten worden afgezet voor de belangrijke beklimmingen door hun ploeggenoten Bauhaus, Curvers, Hofstede, Stamsnijder en Mike.
(Archieffoto BinckBank 2017)

Media
De rit naar Harelbeke wordt uitgezonden door Sporza (14.15 uur) en Eurosport (16.00 uur).
Hier staat de lijst deelnemers.
Hier vind je de site van de organisatie.

Gent Wevelgem
Zondag verschijnt Sunweb in Deinze aan de start met kopmannen Matthews en Theuns, de laatste neemt de plaats in van Andersen. De rest van de ploeg blijft ongewijzigd.
Deze West-Vlaamse klassieker werd in 2017 ook gewonnen door Van Avermaet, die in Wevelgem het grote peloton achter zich liet.

Media
De rit naar Wevelgem wordt uitgezonden door Sporza (12.30 uur, vrouwen, 14.30 uur mannen) en Eurosport (14.30 uur).
Hier vind je de site van de organisatie.

In de auto
Op weg naar het 'vaste'hotel van de ploeg in het Belgische Nazareth is vertelt Mike - op de passagiersstoel naast Roy Curvers – over de komende dagen: "Na mijn ziekte in Parijs-Nice hoop ik zelf natuurlijk weer goed te zijn. Vorig jaar ben ik nog hard gevallen hier in de E3. Het is ook niet mijn favoriete koers, maar ik ben erg benieuwd hoe het zal gaan. Onze ploeg is erg goed met Søren en Michael als kopmannen, Ik moet proberen te anticiperen, waardoor we zo veel mogelijk mannen in de finale hopen te krijgen."

Mike op Twitter

MikeTeunissen
MikeTeunissen Working hard to recover completely after my crash in Poland, together with the medical team of @TeamSunweb and thei… twitter.com/i/web/status/1…

via Twitter for iPhone • 4 retweets

MikeTeunissen
MikeTeunissen Erg knappe overwinning @TacovanderHoorn, zeker als je ziet waar die vandaan komt afgelopen maanden💪🏼💪🏼 Mooi ritje wel @BinckBankTour

via Twitter for iPad • 2 retweets

MikeTeunissen
MikeTeunissen Luckily for him I gave him some extra work, spending the whole evening at the hospital. Anyway I finished… twitter.com/i/web/status/1…

via Twitter for iPhone

Social

Mike op Strava     Mike op Facebook     Mike op Twitter