Eerste WorldTour wedstrijd op Europese bodem: Parijs-Nice

De 'Koers naar de zon', oftewel Parijs-Nice bestaat al sinds 1933 en is de eerste WorldTour meerdaagse in Europa. Acht ritten staan van zondag tot en met zondag op de agenda met een sterk deelnemersveld. Mike staat voor de eerste maal aan de start in deze wedstrijd. Hij deed in 2016 en 2017 namelijk de tegenhanger, Tirreno-Adriatico. Deze Italiaanse meerdaagse start aanstaande woensdag.

Routeschema.
De renners starten zondag in Chatou voor een eerste, kortere rit over 135 kilometer. De eindstreep in Meudon loopt 1,9 kilometer omhoog a 6% met ook kasseien in de laatste 500 meter. De tweede rit van Orsonville naar Vierzon is voor de sprinters en heeft een lengte van 187 kilometers. De derde en langste etappe (210 km) kent een glooiend parcours. Misschien iets voor de puncheurs.
Op woensdag de individuele tijdrit over 18,4 kilometers. De eerste acht gaan gemiddeld 3,5 % omhoog. De vijfde rit naar Sisteron gaat al over behoorlijk geaccidenteerd terrein. Er liggen vier beklimmingen te wachten op het peloton. Ook de vrijdag-etappe kent verschillende beklimmingen. De rit eindigt na 189 kilometer in Vence. De koninginnerit is de zevende etappe van Nice naar Valdeblore la Colmaine. Aankomst op 1500 meter na een klim van 16,3 kilometer a 6,2%. Tot slot de laatste etappe rondom Nice met toch weer een flink aantal hoogtemeters en over slechts 110 kilometer. Dit soort ritten zijn vaak zeer aantrekkelijk, maar dat zal ook aan de stand in klassement liggen.

Weer
Het peloton krijgt de komende week in Frankrijk weinig zon te zien. Voorlopig is de voorspelling dat er bijna iedere dag onder een flink wolkendek gekoerst gaat worden met temperaturen rond de acht á tien graden. Ook hebben de renners bijna de hele week tegenwind als het richting Nice gaat.

Startlijst
Team Sunweb gaat naast Mike van start met de volgende formatie: Sam Oomen, Edward Theuns, Phil Bauhaus, Louis Vervaeke, Roy Curvers en Chris Hamilton. Klik voor de volledige startlijst hier.

Belangrijke wedstrijd, geen voorbereidingskoers
Mike: "Dit wordt de laatste koers voor de belangrijke klassiekers. Qua rol in de ploeg zal mijn werk overeenkomen met de wedstrijden tot nu toe. Ik zal de sprintvoorbereiding doen voor onze snelle man, Phil Bauhaus. Verder zal ik kopman Sam Oomen ondersteunen als we in het bergachtige gedeelte komen van deze 8-daagse wedstrijd. Dit is een belangrijke wedstrijd. Een koers waar ik langzaam naar mijn beste vorm moet groeien. Zeg maar de laatste puntjes op de i zetten. Na Nice staat binnen twee weken de eerste Belgische klassieker (Harelbeke, red.) op het programma."

Sporza en Eurosport zijn er dagelijks bij
Sporza zendt iedere dag de koers live uit. Daarnaast is Eurosport er vijf dagen bij op televisie. Op woensdag, vrijdag en zaterdag kiezen zij echter voor Tirreno-Adriatico, dan is Parijs-Nice alleen via de Eurosport-Player te bekijken. Wel zijn er die dag samenvattingen van de wedstrijd in Frankrijk te zien.

Back to Top