Laatste zes dagen koers in China, Tour of Guangxi

Er staan dit seizoen nog zes koersdagen op het programma. Vanaf donderdag 19 oktober koerst het peloton in de laatste WorldTour wedstrijd van het jaar. De eerste editie van de Tour of Guangxi duurt tot en met dinsdag 24 oktober. Mike en Team Sunweb krijgen zes ritten voorgeschoteld. De eerste drie ritten zijn vlak, waarna nog drie heuvelachtige etappes volgen.

Team Sunweb
Mike, die het nummer 135 draagt in China wordt vergezeld van Michael Matthews, Wilco Kelderman, Lennard Hofstede, Max Walscheid en Albert Timmer. Bert de Backer moest in laatste instantie forfait geven voor deze koers. Klik hier voor de totale deelnemerslijst. Guangi ligt in het zuiden van China, grenzend aan Vietnam. Enkele jaren geleden werd in China al eens de Ronde van Peking (2011-2014) verreden. De Tour of Guangxi debuteert dit jaar op het hoogste wedstrijdniveau.

Routeschema
De eerste rit heeft een lengte van 107 km verdeeld over twee grote omlopen. Het lijkt een rit voor de sprinters. De tweede etappe over 156 kilometer kent een lastige aankomst, iets voor de ´punchers´. De derde dag is weer voor de sprinters. De rit is 125,4 kilometer lang. Zondag de eerste aankomst bergop. Op de Nongla Scienic Area van 472 meter hoogte kunnen de klimmers zich als eens tonen. De vijfde etappe kent vier gecategoriseerde beklimmingen en is met 212 kilometer de koninginnenrit. De slotdag lijkt geen criterium zoals in Milaan, Parijs of Madrid. Na 168 kilometer zit deze 6-daagse erop in Guilin. De finish wordt dagelijks verwacht rond drie uur. Door het tijdsverschil is het dan negen uur in de ochtend in Nederland. We zullen dagelijks een bericht plaatsen.

Mike vanuit China
Mike: "We zijn gisteren aangekomen na een nachtvlucht, waarin ik niet heb geslapen. Daardoor eigenlijk een hele lange dag gemaakt. Het voordeel is echter dat je veel slaapt hebt en gelijk in het ritme zit. We zijn hier met z'n zessen. Heel laat in het jaar en dan ook een nieuwe koers. Het is een beetje de vraag wie er nog echt vorm en moraal heeft. Ik ben zelf ook even stilgevallen en weet dus niet hoe het met mijn vorm is. Dat is afwachten, maar in Parijs-Tours was het natuurlijk nog goed. In de ploeg hebben we Michael Matthews, Wilco Kelderman en Max Walscheid voor kansen op ritsucces. Daar gaan we voor en of er dan kansen voor mezelf liggen, weet ik nog niet. Maar als het kan, ga ik er wél voor."

Mike op Twitter

MikeTeunissen
MikeTeunissen Enjoying #WorldBicycleDay with a warmup and a short 6,6 k ride.. 😵Quite satisfied with the result in the prologue o… twitter.com/i/web/status/1…

via Twitter for iPhone • 5 retweets

MikeTeunissen
MikeTeunissen 35 k time trial on a normal bike, nice..😅 Happy that one is over, now time to focus on the 3 last days over here in Cali.

via Twitter for iPhone • 2 retweets

MikeTeunissen
MikeTeunissen Oh boy, what a day.. Took some air time when I went down at 70 k in the first decent, came back, suffered all day a… twitter.com/i/web/status/9…

via Twitter for iPhone • 2 retweets

Social

Mike op Strava     Mike op Facebook     Mike op Twitter