Maar ja ... voor plaats 5!

Tom Devriendt (Wanty-Groupe Gobert) heeft de Omloop van het Houtland op zijn naam geschreven. In een sprint met z'n drieën was hij Brian van Goethem (Roompot) en Maarten Wijnants (LottoNL-Jumbo) te snel af. 

In de kopgroep
Al snel na de start reed Mike met een kopgroep van ongeveer 40 renners weg. De ploegen Sunweb, Lotto-Soudal en LottoNL-Jumbo hadden veel mannen mee in deze vlucht.Na een hergroepering slaagde Mike erin om met een groep van 16 man weg te geraken, maar ook deze ontsnapping werd ongedaan gemaakt.

De goede vlucht
In de laatste 40 km namen Van Goethem, Wijnants en DeVriendt een kleine voorsprong. Slechts 30 seconden, maar ze hielden stand en mochten op de Markt sprinten voor de overwinning. De sprint van het peloton werd nipt gewonnen door André Greipel voor de snelle Max Walscheid die door Mike in een goede positie was geloodst. Mike arriveerde in de groep als 32e.

Mike over de koers
Er stond vanaf de start wel wat wind  en toen er uiteindelijk drie man wegreden, ging Lotto controleren. De ploeg zag kans om het op de kant te trekken. Wij zaten op het vinkentouw en reden direct weg met 38 man. Uiteindelijk kwam het peloton nog terug, omdat we vooral op de sprint gokten met Max Walscheid.

Voortdurend ontstonden er gevaarlijke groepen op het plaatselijke rondje. Daar hield ik me goed van voren en vaak zat ik mee. Toen besloten we om een kleine groep te laten rijden en dan te controleren. Uiteindelijk reden er drie weg en controleerden we met Soudal, maar door het waaiergedeelte waren de meesten toch wel  naar de kloten. De drie bleven dus weg.

Voor de sprint heb ik Max nog helemaal naar voren gereden na een hectische sprintvoorbereiding, waardoor hij wel mooi het sprintje won. Maar ja … voor plaats 5!

Mike op Twitter

MikeTeunissen
MikeTeunissen Enjoying #WorldBicycleDay with a warmup and a short 6,6 k ride.. 😵Quite satisfied with the result in the prologue o… twitter.com/i/web/status/1…

via Twitter for iPhone • 5 retweets

MikeTeunissen
MikeTeunissen 35 k time trial on a normal bike, nice..😅 Happy that one is over, now time to focus on the 3 last days over here in Cali.

via Twitter for iPhone • 2 retweets

MikeTeunissen
MikeTeunissen Oh boy, what a day.. Took some air time when I went down at 70 k in the first decent, came back, suffered all day a… twitter.com/i/web/status/9…

via Twitter for iPhone • 2 retweets

Social

Mike op Strava     Mike op Facebook     Mike op Twitter