Geanimeerde finale in Grand Prix de Montréal


In tegenstelling tot GP Québec kreeg de Grand Prix Cycliste de Montréal een geanimeerd koersverloop, zeker in de finale. De Italiaan Diego Ulissi was de sterkste sprinter in een kopgroep van zes. De Spanjaard Jesus Herrada werd tweede, voor Tom-Jelte Slagter. Mike kwam op precies tien minuten als 99e over de streep. 

Twee Canadezen krijgen maximaal vier minuten

Vroeg in de wedstrijd trokken twee Canadezen ten aanval. Benjamin Perry en Canadees kampioen Matteo Dal-Cin zouden het eerste gedeelte van deze klassieker voorop rijden. Op 85 kilometer van de finish werden de twee ingerekend. Vervolgens zouden er verschillende vluchtpogingen ontstaan. Boswell (Sky) probeerde het alleen en kreeg na een tijdje gezelschap van Berhane en later ook nog van Albasini en Ravasi. De vlucht van de vier was echter van korte duur, net als een nieuw initiatief van negen renners. Op dat moment -zo'n dertig kilometer van de meet - zagen we Mike vooraan. Hij controleerde met Arndt en Geschke voor Dumoulin en Matthews de koers.

Bakelants opent de finale
Jan Bakelants ontsnapte in de voorlaatste ronde tijdens een afdaling. Het was de aanleiding tot het ontstaan van een omvangrijke kopgroep met onder meer Tony Gallopin, Mollema, Slagter en Ulissi. Een versnelling van Mollema op tien kilometer van het einde zorgde ervoor dat de kopgroep uitdunde tot zes renners. Nadat Sagan reageerde zette Tom Dumoulin zich op kop van de groep van achtervolgers. De zes vooraan zouden echter om de overwinning gaan strijden. Gallopin plaatste op 1,5 kilometer van het einde een versnelling, maar werd in het zicht van de meet ingelopen. Bakelants ging als eerste de sprint aan met Ulissi en Slagter in zijn wiel. De Italiaan kwam er overheen en sprintte overtuigend naar de overwinning. Na een derde plaats vorig jaar, verovert Ulissi nu de overwinning in Montréal.

Mike moest werken in de achtervolging
Mike: "Nadat de twee Canadezen vertrokken in het begin, controleerde Cannondale strak de koers. Op tachtig kilometer van de meet trokken we samen met Lotto-Soudal flink door. Daarna waren het steeds ontsnappingen. Een groep van vijftien ontsnapte aan onze aandacht, waarna Nikias en ik moesten rijden tot zo ongeveer twee ronden voor het einde. Toen zat de dag er wel op.'

Back to Top