1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

De Grand Prix Cycliste de Québec is opnieuw gewonnen door wereldkampioen Peter Sagan. De Slowaak was in deze Canadese WorldTour-koers de beste sprinter van een omvangrijke groep. Hij klopte Greg Van Avermaet en Michael Matthews. Ook Van Avermaet behaalde daarmee eenzelfde klassering als in 2016, tweede. Mike maakte ook deel uit van het eerste peloton en werd 48e op zeventien seconden.

Weinig pogingen in finale
Veel ontsnappingen konden we niet noteren in de koers over 201,6 kilometer. Als snel naar de start ontsnapten Baptiste Plankaert, Tosh Van der Sande, Tyler Williams en Pier-André Côté. De vier kregen bijna tien minuten, waarbij Katusha renner Plankaert het langste stand hield. Hij werd echter ook op 20 kilometer van de meet gegrepen. Mike probeerde het nog op 26 kilometer van de meet. Hij sprong mee met een groep van zo'n achttien renners. Zij werden echter weer snel tot de orde geroepen. Iedereen leek te wachten op een sprint. Bij Sunweb werd Michael Matthews in de slotkilometer naar voren gereden door Giro-winnaar Tom Dumoulin. Maar ook Matthews moest het duidelijk afleggen tegen Peter Sagan. 

Reactie Mike
Mike: "Zico Waeytens en Albert Timmer zorgde vandaag voor de controle achter de vier vroege vluchters. Voor mij was het vooral zaak om bij Matthews te blijven en hem steeds steeds weer goed te positioneren. En ook opletten voor gevaarlijke ontsnappingen. Zoals die achtervolgende groep met die achttien. Richting laatste ronde weer bij 'Bling' gebleven, tot het aan het laatste hupje. Daar zaten we iets te ver en kon ik niet veel meer doen. Er had wellicht meer ingezeten als hij meer van voren aan de sprint had kunnen beginnen. Maar vergeet niet over welk niveau we hier hebben. Kijk maar eens naar de top tien!"

Grand Prix Montréal
Zondagavond (NL tijd) wordt de Grand Prix Montréal verreden. Deze is te volgen via de website van Grandfondoguide.com (link).