Twee WorldTour wedstrijden op Canadese bodem

Op vrijdag 8 en zondag 10 september zijn de WorldTour-renners te bewonderen in Canada voor de Grands Prix Cyclistes van Québec en van Montreal. Ook Mike zal in beide wedstrijden aan de start staat. De wedstrijden zijn vaste waarden geworden op de kalender. Ook de uitdagende parcoursen zijn ideaal als voorbereiding op het komende WK. Zowel de GP van Québec als van Montreal worden betwist op lokale ronden door de straten van de Canadese steden. 

Boeiende wedstrijden verwacht en sterk deelnemersveld
De Grand Prix Cycliste van Québec bestaat uit zestien ronden van 12,6 kilometer, over een totaalafstand van 201,6 kilometer. Vier korte maar steile beklimmingen staan op het menu. Op kilometer negen komen de renners de Côté de la Montagne tegen. Die is 375 meter lang en heeft een gemiddelde percentage van 10%, met passages aan 13%. Daarna krijgen de renners nog drie hellingen binnen de twee laatste kilometer: de Côte de la Potasse, de Montée de la Fabrique en de Montée du Fort. Die laatste is ook de langste van het parcours, met een kilometer aan 4%. De aankomst ligt ook daar bovenop. 

De Grand Prix Cycliste van Montreal vindt twee dagen later plaats. Over het parcours van 205,7 kilometer worden zeventien ronden van 12,1 kilometer gereden. Eerst moeten de renners de Côté Camillien-Houde over, die de langste is met 1,8 kilometer aan 8%. Op kilometer zes passeren ze de Côté de Polytechnique, die 780 meter lang is en die passages tot 11% bevat. Voor de laatste technische bocht rijdt het peloton nog de 560 meter aan 4% van de Avenue du Parc op. 

"Het is mooi koersen in Canada."
Mike: "We zijn woensdag aangekomen in Canada en hebben gisteren een uurtje of drie getraind. Altijd lekker om de vliegreis eruit te trappen. Vandaag zullen we ook nog wat losfietsen. Ik verheug op deze mooie koersen. Zeker nu we weer één van de sterke blokken zijn. Ben ook wel benieuwd naar het plan, dat er uitrolt. Dat horen we vanavond."

Samenstelling Team Sunweb
Team Sunweb start in beide wedstrijden met de dezelfde formatie. Naas Mike zijn dat Tom Dumoulin, Nikias Arndt, Michael Matthews, Georg Preidler, Simons Geschke, Albert Timmer en Zico Waeytens. Mike draagt in beide wedstrijden het rugnummer 46.

Vrijdag zendt Eurosport 2 een samenvatting van drie kwartier uit vanaf 23.45 uur. Via deze link kun je de wedstrijd in Québec live volgen.

Mike op Twitter

MikeTeunissen
MikeTeunissen This team, this day!!😲 So strong, big congrats to all the men & women!! 💪🏼😁 twitter.com/teamsunweb/sta…

via Twitter for iPad • 10 retweets

TeamSunweb
TeamSunweb #BrusselsCyclingClassic What a background for a Team Presentation! pic.twitter.com/5pYUXUidXv

Retweeted via Twitter for iPhone • 6 retweets

MikeTeunissen
MikeTeunissen 25 on the 25th yesterday!🎂Officially not a young rider anymore, let's see if we notice some difference tomorrow, 🔜 Bretagne Classic

via Twitter for iPhone • 7 retweets

Social

Mike op Strava     Mike op Facebook     Mike op Twitter