1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Arnaud Démare bleek vanmiddag de snelste renner in de massasprint van Brussels Cycling Classic. De andere podiumplaatsen gingen naar Kump en Greipel. Vorig jaar werd Démare op Houba de Strooperlaan nog geklopt door Tom Boonen. Mike leverde een mooie prestatie door in deze klassieker de 15e plaats voor zich op te eisen.

Ploeggenoot Sinkeldam werd 14e, Bert de Backer 16e.  

Grote kopgroep
Al snel de start was de goede vlucht vertrokken. Vijf renners namen in een mum van tijd een voorsprong van ongeveer vijf minuten, onder hen Brian van Goetem (Roompot). Na 80 kilometer werd de kopgroep uitgebreid met een tiental renners.

Toch massasprint
In de straten van Brussel verdedigden de  koplopers lange tijd een kleine voorsprong, maar anderhalve kilometer voor de aankomst werd duidelijk dat we de verwachte massasprint zouden krijgen.

Foto: Mike bij de start in het Jubelpark (Brussel)

Mike vanuit Brussel
"Toen die gevaarlijke grote groep wegreed, zat ik helemaal van achteren na een koersplaspauze. Daar kon ik dus weinig aan doen. Vervolgens heb ik geprobeerd om de koers hard te maken, maar helaas bleef alles samen. Op dat moment hebben we wat mannetjes bijgezet en de lead-out voor Ramon Sinkeldam gepland. De finale verliep bijzonder chaotisch waardoor er van een echte lead-out geen sprake was."