1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Morgen zal om 11.30 uur het startschot vallen voor de Brussels Cycling Classic. De 97e editie kent dit jaar dertien hellingen en heeft een lengte van 201,3 kilometer. De laatste helling, de Menisberg ligt op 42 kilometer van de meet. De ploegleiding van Team Sunweb heeft naast Mike, verschillende sprinters selecteerd.

Samenstelling ploeg
De ploeg bestaat uit Phil Bauhaus, Bert de Backer, Max Kanter, Ramon Sinkeldam, Lunke Sindre Skøsjtad, Zico Waeytens en Max Walscheid. Mike draagt het rugnummer 66. De wedstrijd werd de laatste jaren bijna altijd beslist in een sprint. Vanaf 2012 won Tom Boonen en André Greipel twee maal; Dylan Groenewegen won in een close-finish in 2015. De Australiër Robin McEwen won zelfs vijf maal, de laatste keer in 2008.

Normaal een sprint, maar.....
Mike: "Afgelopen zondag nam ik voor de eerste maal deel aan Bretagne Classic. Ook in de Brussels Cycling Classic ga ik morgen debuteren. Vaak wordt het een sprint, zodoende hebben we ook een paar sprinters mee (Bauhaus, Walscheid, red.). Maar het kan ook met wat slechtere weersomstandigheden en in de heuvelzone een lastige koers worden. Het is geen Worldtour wedstrijd. Daarom zijn er meer mogelijkheden om mee te koersen. Er zijn verschillende scenario's denkbaar. We maken zaterdag het strijdplan, daarna kan ik bekijken wat ik precies kan doen."

De koers is vanaf 14.30 uur live te volgen op Sporza.