Na een koersvrij weekend vertrekt Mike zaterdag naar het Franse Plouay. Op zondag 27 augustus wordt de Bretagne Classic - Quest France verreden en Mike staat aan de start. De Worldtour wedstrijd heeft een lengte van 241,7 kilometer met start en finish in Plouay. Na 227 kilometers komen de renners terug in de startplaats, waar ze dan nog één lokale omloop van 13,9 kilometer moeten afleggen. De Mur van Bretagne wordt twee maal beklommen, namelijk na 48 en 141 kilometer. Of ze zo vroeg in de wedstrijd al voor een schifting kan zorgen is de vraag.

Tourselectie naar Bretagne
Bijna de volledige Tourselectie van Team Sunweb staat aan de start met Nikias Arndt, Roy Curvers, Bert de Backer, Simon Geschke, Ramon Sinkeldam, Albert Timmer en Michael Matthews. Mike zal om 11.00 uur van start gaan met het rugnummer 207. Voor de volledige startlijst, klik hier.
Deze Franse één-daagse koers heeft nog niet zo lang het predicaat Worldtour. In het verleden droeg de wedstrijd de naam: Grand-Prix de Plouay. Dit jaar wordt de 51e editie verreden. De laatste winnaar was de Belgische kampioen Oliver Naessen. De erelijst bevat al tal van mooie winnaars zoals Sylvain Chavanel, Alexander Kristoff, Edvald Boasson Hagen, Simon Gerrans, Thomas Voeckler en Filippo Pozatto.

Voorbeschouwing Mike
Mike: "Ik ben nog gemotiveerd voor de komende koersen. Weliswaar na een koersvrij weekend, maar ik heb goede trainingen gedaan de afgelopen tien dagen. Voor veel volgers is de Bretagne-Classic - Quest France niet zo'n bekende koers. Ook voor mij niet, want ik heb hem nog niet gereden. De Mur van Bretagne ken ik wel, die wordt dit jaar twee maal genomen en is best lastig. Ik ben eigenlijk wel benieuwd. Ik start weliswaar met een ondersteunende rol, maar hoop toch zeker tot aan de finish mee te kunnen."