Edward Theuns heeft de vierde etappe in de BinckBank Tour in Lanaken op zijn naam geschreven. De Belg was de sterkste na een machtsspurt. Hij klopte Marko Kump en Tim Merlier. Mike mengde zich ook in de sprint en werd elfde, twee plaatsen achter ploeggenoot Phil Bauhaus. Stefan Küng start ook morgen weer in de leiderstrui. 

Verregende vierde etappe
De constant openstaande hemelsluizen zorgde voor bijzonder verraderlijke omstandigheden. Flink wat valpartijen waren het gevolg. Na het liggen van de storm in het eerste koersuur besloot André Greipel verrassend de sprong naar voren te maken. De Duitser, die op zoek is naar de juiste benen, kreeg het gezelschap van landgenoot Nils Politt en Pim Ligthart. De drie koplopers reden een maximale voorsprong van 2:40 bijeen. Op 26 kilometer van de aankomst werden de drie koplopers ingerekend door een op hol geslagen peloton, dat door de bochtenrijke finale op een lang lint werd getrokken.

Sky met Stannard
Het voornamelijk door Sky ontwikkelde tempo zorgde hiervoor. Vooral Ian Stannard gaf er een flinke snok aan. In de laatste kilometers probeerde Yves Lampaert het peloton te verschalken. Onder de vod van de laatste kilometer had de Belg nog altijd tien seconden. Het bleek uiteindelijk net niet genoeg. De snelle mannen denderden in de laatste 150 meter over hem heen. En het was Theuns die op de hellende aankomststrook iedereen te snel af was. In het klassement blijft Stefan Küng de leider met een voorsprong van vier seconden op Bodnar en vijf tellen op Tom Dumoulin en Peter Sagan. Mike staat na vier dagen BinckBank Tour op een 27e plaats op 31 seconden van de leider.

Mike schuift mee naar een elfde plaats
Mike: "De eerste grote ronde van vijftig kilometer was net een amateurskoers (gemiddelde van 49 km p/uur, red.). Technisch draaien en keren, gevaarlijk, nat en iedereen bleef springen. Na een uur reden de drie weg. Maar het bleef nerveus en we moesten proberen van voren te blijven. In de laatste ronde zat ik vooral met Roy bij Phil. In een belangrijke bocht op vier kilometer van de licht hellende finish raakte ik ze kwijt. Toen was het eigenlijk niet meer mogelijk om terug te komen. Toch ben ik steeds weer meegeschoven en kwam diep in de finale weer van voren. Zelfs nog tot bij Phil, maar toen was er geen ruimte meer om aan te gaan. Toen Phil voorbij kwam, heb ik niet écht meer mee gesprint."

Etappe door Zuid-Limburg
De vijfde etappe gaat morgen om 12:30 uur van start op het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard-Geleen. De etappe is 165 kilometer lang en er liggen 18 hellingen te wachten op de renners. Ook worden er weer druilerige weersomstandigheden verwacht.

Mike: "Ik verwacht een soortgelijke rit als die van vandaag, hectisch dus! Het positioneren zal belangrijk zijn, waarbij we Tom Dumoulin en Søren Kragh Andersen van voren proberen te houden. Ik verwacht -maar de ploegentactiek wordt morgenvroeg besproken- dat dit onze belangrijkste opdracht zal zijn. En als Phil meezit, zal die zeker meesprinten op de wielerbaan in Sittard-Geleen. Ik denk dat we met een uitgedund peloton de finish bereiken, maar hoe uitgedund is natuurlijk lastig te zeggen."