De tweede dag in de BinckBank Tour werd een individuele tijdrit in Voorburg over negen kilometer voorgeschoteld. De eerste renners troffen nog een redelijk droog parcours aan. Al snel vielen de eerste regendruppels. Ook op het moment dat Mike zijn tijdrit reed, kletterde de regen behoorlijk op de Voorburgse wegen.

Küng winnaar en nieuwe leider
De tijdrit werd gewonnen door de 23-jarige Zwitser Stefan Küng, die 10:58 minuten liet afdrukken en daarmee Maciej Bodnar en Tom Dumoulin enkele tellen voorbleef. In het algemeen klassement staan deze drie nu in dezelfde volgorde op de eerste drie plaatsen. Bodnar op vier seconden en Mikes ploegmaat Dumoulin op vijf seconden. De eerste tien in de uitslag reden allemaal in de vroege middag. Verschillende renners finishten gisteren achterin het peloton en zorgden zo voor een vroege starttijd. De startvolgorde in de tijdrit was de omgekeerde volgorde van het dagklassement in Venray.

Technische tijdrit
De winnaar sprak in zijn interview over twintig bochten. Dat maakte de tijdrit ook technisch. Mike liet al vaker zien dat kortere tijdritten hem liggen, zeker als het technisch wordt. Hij liet uiteindelijk een tijd van 11:29 minuten noteren, die goed was voor een 30e plaats. Zijn achterstand op Küng was 31 seconden.

"Ik had toch niet écht vertrouwen in de bochten. En sowieso was het net niet hard genoeg. Het was ook niet slecht, maar ik had wel op meer gehoopt. Net voor de meet zat ik 25 seconden achter Tom. Het parcours was zeker iets voor mij. Dit moet me wel liggen, maar de omstandigheden speelden niet écht in mijn voordeel. Dat was wel jammer. Er werd veel gejammerd op Twitter over het parcours. Maar goed het ligt erbij zoals het is!", aldus Mike die rond drie uur al in de ploegleidersauto onderweg was naar het hotel in Brugge. 

Derde etappe in België
Morgen staat de rit van Blankenberge naar Ardooie op het programma. Een rit over 186 kilometer. In het algemeen klassement staat Mike ook 30e op diezelfde 31 seconden van Küng. Alle 176 gestarte renners zijn nog in koers. Vrijdag zijn de renners weer in Limburg te bewonderen. Om 12:30 uur start de vijfde etappe op het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard-Geleen. Daar ligt rond 16:15 uur en na 165 kilometer ook weer de finish.