Het komt eigenlijk niet zo heel vaak voor, dat je als prof bijna je huis passeert. Mike, die nog twee dagen voor de start werd opgetrommeld om deel te nemen, passeerde op dik honderd meter zijn huis. Er stonden na de eerste doorkomst in Venray namelijk nog twee ronden van twintig kilometer op het programma met steeds een passage in Ysselsteyn.

Het relaas van de dag
Mike: "De vroeg vlucht met vier renners was weer gelijk weg. Toen hebben we het eigenlijk heel lang rustig aan gedaan. En dat vond ik wel prima en kon ook om me heen kijken, welke bekenden ik zoal zag. Ook bij de eerste doorkomst aan de finish zag ik heel wat supporters en familie aan de meet. Daarna werd het serieus en ook nerveus. We zaten met z'n vieren vooraan om Phil Bauhaus in een goede positie te loodsen. Vooral vóór die twee rotondes in de laatste drie kilometer. Op 2 kilometer nam ik over van Roy Curvers; vijfhonderd meter verder kwam hij achter mij vandaan en moest hij het alleen doen. Op dat moment kwam hij bij Peter Sagan uit en dat was perfect!"

Close-finish op Noordsingel
De spurt was razend spannend. De Duitser Phil Bauhaus leek het te gaan halen, maar wereldkampioen Peter Sagan plaatste op het juiste moment de 'jump' en won de eerste rit van de BinckBank Tour. Hij wordt ook de eerste leider met één seconden voorsprong op Laurens de Vreese, die onderweg 9 bonificatieseconden sprokkelde. Mike kwam als 92e over de streep in dezelfde tijd als Sagan.
Anita Teunissen mocht de Slowaak Sagan op het podium in de puntentrui huldigen en natuurlijk kussen. Anita: "Ik had 's-morgens de quiz 'Petje op, petje af' gewonnen en mocht zo mee op het podium. Het was best speciaal omdat te mogen doen. Al had ik ook wel veel sympathie voor Mikes ploegmaat Phil Bauhaus, die een paar millimeter te kort kwam."

Tweede etappe BinckBank
Morgen wordt in Voorburg de tweede rit, een individuele tijdrit over 9 kilometer verreden.