1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

In de sprint om de overwinning in Roosendaal werd Mike tweede. Medekoploper Tim Merlier  (Veranda's Willems)  bleek in De Draai  toch iets sneller dan Mike, die in de slotfase met vijf anderen was ontsnapt uit de hoofdmacht.

Jesper Asselman (Roompot) mocht, als derde, ook het podium op.

Sterk
Met zijn mooie tweede plaats gaf Mike een vervolg aan zijn sterke optreden van afgelopen zondag in Prudential RideLondon, een WT-koers. Samen met zijn Sunweb-ploegmakkers effende hij daar voor Michael Matthews het pad naar de eindsprint op The Mall. Matthews werd derde.

Echte koers
De Draai kende dit jaar een andere opzet. Er werd geen voorspelbaar na-Tour-criterium verreden, maar een echte koers op een omloop van ruim vier kilometer. Een vijftiental profploegen stond op de startlijst, o.a. Sunweb, LottoNL-Jumbo, Wanty, Roompot, Veranda's Willems en Marlux. Veel veldrijders, onder wie Tim Merlier, waren naar West-Brabant gekomen omdat zij dergelijke wedstrijden vinden passen in de voorbereiding op hun crossprogramma, dat in september al weer begint.

.

Foto Hein van Bakel: Mike sleurt in Roosendaal op kop voor Lars Boom

Kopgroepen
Townsend, Van Hoecke en Van Goethem reden lange tijd voorop  in De Kaai. 20 kilometer voor de aankomst  werden zij gegrepen, waarna diverse demarrages volgden.  Uiteindelijk zat Mike in de goede ontsnapping en mocht hij in de finishstraat sprinten om de overwinning.

Foto: Hein van Bakel: Mike met Roy Curvers in Roosendaal

Mij laten ze niet rijden
"Ik reed net lek toen in het begin van de koers drie man wegreden. Na de wielwissel heb ik gewoon meegefietst in de groep. Op het einde ben ik een paar hard door de bochten gegaan en dan breekt het peloton vanzelf. Even later bleven we met vijf man over. Natuurlijk heb ik geprobeerd de sprint te ontlopen, maar je weet dat ze mij niet laten rijden. Tja, toen werd ik geklopt door Merlier ..."

Ridderronde
Woensdag 2 augustus neemt Mike deel aan  de Ridderronde van Maastricht. Ook zijn ploeggenoten Dumoulin, Stamsnijder en Curvers tekenen daar het startblad. De profs starten om 20.15 uur.