Door ploegwerk WT-podiumplaats voor Matthews in Londen

Alexander Kristoff (Katusha) heeft de RideLondon Classic op zijn naam geschreven. Door zijn derde plaats zorgde Michael Matthews opnieuw voor een Sunweb-succes in een Word Tour-koers.

Massasprint
Net als vorig jaar, toen Tom Boonen won, besliste een massasprint over de winnaar. Pas in de slotkilometers werden Stuyven en Trentin ingerekend door de hoofdmacht. Kristoff die in de Tour geen overwinning kon boeken, slaagde daar vandaag wel in. Hij was bij The Mall duidelijk sneller dan Magnus Cort Nielsen en Matthews.

Teamwerk
De hele dag controleerden de mannen van Sunweb de koers. In de slotfase zagen we Mike en zijn ploeggenoten vaak aan de kop van het peloton verschijnen. Met enkele andere ploegen zorgden zij ervoor dat vluchters, met o.a. Twan Casteijns en Wesley Kreder, geen grote voorsprong konden krijgen. Als 63e en 64e kwamen Mike en Ramon Sinkeldam over de streep.

Foto: Bling derde door goed ploegwerk.

Op kop
"Vandaag is het allemaal goed gegaan. Uiteindelijk blijven er twee man voorop en toen moesten we echt gaan rijden. Het ging tricky worden. Dus toen heb ik van 5 tot 2 kilometer voor de meet op kop gereden om Trentin en Stuyven terug te pakken. Dat lukte en zo kon Bling nog derde worden."

Roosendaal
"
Morgen vliegen we terug naar Nederland. 's Avonds rijd ik de Draai van Kaai in Roosendaal. Een wedstrijd over 120 km op een omloop van vier kilometer. Dat wordt serieus koers daar."

Mike op Twitter

MikeTeunissen
MikeTeunissen Working hard to recover completely after my crash in Poland, together with the medical team of @TeamSunweb and thei… twitter.com/i/web/status/1…

via Twitter for iPhone • 4 retweets

MikeTeunissen
MikeTeunissen Erg knappe overwinning @TacovanderHoorn, zeker als je ziet waar die vandaan komt afgelopen maanden💪🏼💪🏼 Mooi ritje wel @BinckBankTour

via Twitter for iPad • 2 retweets

MikeTeunissen
MikeTeunissen Luckily for him I gave him some extra work, spending the whole evening at the hospital. Anyway I finished… twitter.com/i/web/status/1…

via Twitter for iPhone

Social

Mike op Strava     Mike op Facebook     Mike op Twitter