Betrokken bij valpartij in E3 Prijs Harelbeke

Met nog 88 kilometer voor de boeg zagen we in ongeveer 45e positie een valpartij in een peloton. Mike sloeg in de Record Bank Prijs Harelbeke hard tegen de vlakte en bleef even beduusd op het wegdek zitten. Toch kon hij zijn weg voortzetten tot aan de Eikenberg. Deze klim ligt ongeveer 27 kilometer na de valpartij.

In een eerste reactie laat vader Martin weten dat alles redelijk in orde is. Ook de eerste, korte reactie van Mike is enigszins geruststellend: "Valt allemaal goed mee. Alleen ben ik met terugkomen nog een keer gevallen. Dus nu heb ik overal schaafwonden, maar gelukkig niks gebroken."

Het verhaal van de valpartijen
Mike: "Toen ik viel was ik wel even 'dizzy'. Ik voelde gelijk aan mijn schouder en was bang voor sleutelbeenbreuk. Maar dat viel gelukkig mee. Toen ik een beetje was bijgekomen ben ik weer op de fiets gestapt. Ik kreeg een nieuwe fiets. Nog steeds een beetje duizelig ben ik in de achtervolging gegaan met hulp van Tom Stamsnijder. Daarna kwam ploegleider Arthur van Dongen bij ons en ben ik achter de auto een stuk teruggekomen. Bij de achtervolging trok ik mijn fiets onderuit en viel ik opnieuw. Daarna heb ik het nog even geprobeerd maar kwam in een groep met geloste renners of renners, die lek hadden gereden. Na 145 kilometer ben ik uiteindelijk ingestapt in de ploegleidersauto. Ik zit nu vol met schaafwonden, van knie naar heup en ook op de elleboog en armen. Bij de eerste val viel ik op links, bij de tweede op de rechterkant. Ik ga nu eerst eten, vervolgens massage en dan worden alle wonden behandeld. En dan kijken hoe we de nacht doorkomen. In principe komt Gent-Wevelgem niet in gevaar."

Weer aantrekkelijke koers
Greg Van Avermaet heeft de Record Bank E3 Harelbeke op zijn naam geschreven. De BMC-renner versloeg zijn landgenoten en medevluchters Philippe Gilbert en Oliver Naesen na meer dan vier uren en drie kwartier koers in de sprint met drie.
Op de Taaienberg (70 km voor de streep) gooide Tom Boonen een eerste bommetje in het peloton. Een kleine groep kon volgen. Daarna sprongen Philppe Gilbert, Van Avermaet, Vanmarcke, Naesen, Pöstlberger en Durbridgde weg. Het zestal haalde de vroege kopgroep van zes renners in op zestig kilometer van de streep. Het verschil met het peloton was op dat moment een kleine minuut. De achtervolging liep stroef mede door het 'blok' van Quick-Step Floors, die afstoppend werk verrichtte. Op de Oude Kwaremont waren Naesen, Van Avermaet en Gilbert te sterk voor de rest. Het Belgische drietal werkte goed samen en dicteerde zo de finale. Weer een mooie finale!

Wielerverhaal.com
Gisteren publiceerde de website Wielerverhaal een interview met Mike. Een leuke quote: "Sagan en Van Avermaet volgen is sowieso te hoog gegrepen, maar als er een groep van 20 renners daarachter zit, dan wil ik daar wel graag bij zijn." Lees de rest van het verhaal via de bovenstaande link.

Back to Top