Massasprint in zesde rit van de Tirreno

De Colombiaan Fernando Gaviria heeft de zesde etappe in Tirreno-Adriatico gewonnen. De 22-jarige renner van Quick-Step Floors was na 168 kilometer in de straten van Civitanova Marche de snelste in de massasprint. Hij versloeg Peter Sagan en Jasper Stuyven nipt. Nairo Quintana behoudt de leiding in het algemeen klassement. Mike kwam als 54e over de streep.

Spannende finale
Op de lokale omloop in de finishplaats werd een kopgroep van acht gegrepen. Zij waren uit het vertrek ontsnapt. Op het klimmetje in de slotfase ging Vincenzo Nibali in de aanval. Later probeerden Juan José Lobato, Bob Jungels en Peter Sagan de oversteek te maken, maar uiteindelijk waren het Felline, Cattaneo en Terpstra die wegbleven. Hun poging kwam op 2,5 kilometer van de streep ten einde en het draaide op een massasprint uit.

Algemeen klassement
Na zes dagen Tirreno staat Mike 63e in het algemeen klassement. Mike: Ons doel was vandaag om Tom goed af te zetten. Toen we begonnen aan de plaatselijke omloop zaten we samen in de eerste twintig. Het was opnieuw erg hectisch, waardoor ik iets terugviel in de buik van het peloton. Bij een nieuwe poging kwam ik niet meer vooraan, maar gelukkig zaten Søren Kragh Andersen en Georg Preidler er wel. Dus dat was geen probleem. Als de situatie het zou toelaten zou Ramon Sinkeldam nog meesprinten, maar dat lukte helaas niet meer."

 

Back to Top