Mike "gematigd tevreden" na ploegentijdrit

"We hadden gehoopt op meer", appte Mike vanuit de teambus na de door BMC gewonnen ploegentijdrit in Tirreno-Adriatico. "Het ging nochtans niet slecht, maar duidelijk niet snel genoeg."

BMC bleek uiteindelijk zelfs 17 seconden sneller dan Quick-Step Floors. Team Sunweb eindigde op 56 seconden en werd daarmee 11e in de einduitslag. De Italiaan  Caruso vertrekt morgen in de blauwe leiderstrui. In het algemeen klassement staan Mike en Tom Dumoulin respectievelijk 64e en 65e op 56 seconden van de leider.

Snelle opening
Team Sunweb reed hard in het eerste deel van de rit, maar was beduidend minder snel in het tweede deel dan de later gestarte ploegen. Nadelig was in ieder geval het ontbreken van tijdrijder Wilco Kelderman, die afgelopen zaterdag bij een val zijn vinger brak. 

Morgen klimmen in Toscane
Morgen krijgen de renners, na  een vlakke aanloop van ongeveer 100 km, een heuvelachtig parcours voorgeschoteld. De aankomst in Pomerance is op een helling met een stijging van 18%.

Mike over de ploegentijdrit

"Ik kon mijn beurten blijven doen en snelheid houden. Dus over mijn eigen optreden ben ik best tevreden. Alleen … het moet sneller. Met Wilco erbij win je wel een aantal seconden. Maar ja, dat telt niet. Al met al ben ik gematigd tevreden. We maken er deze week het beste van en daarna wachten de Vlaamse koersen."

Back to Top