1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

De Pool Michal Kwiatkowski heeft voor de tweede keer in zijn carrière de Strade Bianche op zijn naam geschreven. De Sky-renner kwam solo over de streep op Piazza del Campo in Siena. De Belgen Greg Van Avermaet en Tim Wellens vervolledigden op vijftien seconden het podium. Sunweb-kopman Tom eindigde als vijfde op 1 minuut en 25 seconden.

Zeer wisselend koersverloop
De 'klassieker van het noorden in het zuiden' over 175 kilometer werd opengebroken op 70 à 80 kilometer voor de streep. Op dat moment kwam in achtervolgende groep tot stand op de kopgroep van vijf renners. In de kopgroep was de Fransman Pinot de bekendste renner. In de achtervolgende groep zaten verschillende kleppers met o.a.: van Avermaet, Stybar, Kwiatkowski, Wellens, Benoot en Dumoulin. Zestig kilometer van de meet hadden ze een achterstand van 1:50 op de kopgroep. Mike zat toen op 2:20 minuten in een derde groep van een ongeveer dertig renners.
Op 36 kilometer van het einde werden de koplopers gegrepen en maakten tien renners zich klaar voor de finale. Kort voor de laatste onverharde strook (15 km voor finish) sloop Michal Kwiatkowski weg en won deze begeerde Italiaanse klassieker in de Toscane.

Daguitslag en reactie
Mike kwam als 48e binnen op 13 minuten en 38 seconden van de winnaar.

Mike: "Een bijzonder hectische dag. Vooral de veel wind en de regen maakte de wedstrijd meteen nerveus. Toen de Belgische Lotto-formatie op strook vier alles op de kant trok, viel alles uit elkaar. Ook verschillende valpartijen zorgden nog eens voor extra verbrokkeling. Er zaten twaalf renners voor de val, waarna Tom Dumoulin nog is overgesprongen. Op dat moment zaten wij redelijk op ons gemak. Maar het bleef koers, waardoor de groep steeds weer uit elkaar viel. Ook de omstandigheden wisselde constant. In de laatste 50 kilometer kwam ik in de groep terecht, waarmee we ook de eindstreep bereikten. Toch niet slecht met mannen als Nibali en Uran."