1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

De Tour de l'Eurométropole (1.1.) is gewonnen door Mikes ploegmaat Dylan Groenewegen. De Nederlandse kampioen won in Tournai na 196 kilometer de sprint van een groep van veertien renners. In een zeer levendige en daardoor ook zware wedstrijd kwamen uiteindelijk achttien renners voorop.

Koersverloop
Bij deze achttien zaten veel Etixx-renners, maar ook drie LottoNL-Jumbo renners met Maarten Wynants, Dylan Groenewegen en Mike. Op dertig kilometer van de streep brak de groep in tweeën, waarbij Mike met zeven andere coureurs op achtervolgen was aangewezen. Ook Groenewegen zat in deze tweede groep.  De achtervolgers raakten niet op grote achterstand. Toch begon de zwaarte van de koers voor Mike door te wegen. Hij moest op 21 kilometer van de meet met krampverschijnselen de tweede groep laten gaan. Die zou even later wel nog aansluiten bij de eersten. In de finale kleurden Wynants, Lampaert en Naesen de slotkilometers, maar ze wachtten te lang om de sprint aan te gaan. Eerst kwam Jens Debusschere langszij, maar in extremis greep Groenewegen de zege voor een protesterende Oliver Naesen (IAM Cycling). Mike werd achttiende op 6 minuten en 36 seconden van Groenewegen.

Zware koers, regen en minder wedstrijdkilometers
Mike: "Ik was in het begin heel gretig, moest ook wel. Want er kwamen gelijk waaiers en na 17 kilometer waren we nog met 47 renners over. Na zo'n 100 kilometer kwamen we met achttien voorop, waarbij de voorsprong snel opliep. Dat was ook het moment dat ik het lastiger kreeg. De hele dag regen, daarbij een zware koers en de mindere wedstrijdkilometers in de laatste weken speelden me parten. Er begonnen wat krampen op te komen. Ik probeerde nog te 'tanken', maar in de finale kon ik niet goed meer forceren. Op 21 kilometer van de streep was het finito! En kom ik als laatste van de eerste waaier binnen."