Mooi herfstprogramma voor Mike

In de laatste weken van dit wegseizoen mag Mike voor zijn ploeg  een mooi programma afwerken. Viermaal start hij nog in een shirt van LottoNl-Jumbo, eenmaal in Frankrijk en driemaal in België.


Zondag 2 oktober Tour de l'Euromotropole
Deze wedstrijd in het grensgebied tussen Frankrijk en België voert voor Mike over bekend terrein. Vorige jaar was hij hier ook actief, maar toen betrof het nog een etappekoers. Dit jaar is het een eendagswedstrijd (1.HC). Winnaar in 2015 was Alexis Gougeard. Eurosport verzorgt een live-uitzending vanaf 15.30 uur.

Dinsdag 4 oktober Binche-Chimay-Binche
Vlakbij de Franse grens start Mike twee dagen na Tour de l'Euromotropole in het plaatsje Binche voor de koers die ook wordt aangeduid als Mémorial Frank Vandenbroucke (1.1). Deze Belgische renner, die in 2009 overleed, won in 1996 de wedstrijd in zijn geboortestreek. Vorige jaar waren de bloemen voor Mikes toekomstige ploeggenoot Ramon Sinkeldam. Eurosport verzorgt een live-uitzending vanaf 15.30 uur

Zondag 9 oktober Parijs -Tours
Aan de klassieker Parijs-Tours (1.HC) bewaart Mike goede herinneringen. In 2014 won hij bij de beloften niet alleen Parijs-Roubaix, maar ook Parijs-Tours. Vorige jaar, bij de profs, sprintte hij in deze Franse koers als 9e over de eindstreep. De overwinning ging naar Matteo Trentin. Live-uitzending op Eurosport en Sporza.

Dinsdag 11 oktober Nationale sluitingsprijs Putte-Kapelle
De afsluiting van het West-Europese wegseizoen is traditioneel in Putte-Kapellen (1.1). Vorige jaar legde Mike daar beslag op de 26e plaats. Zijn ploeggenoot Tom Van Asbroeck werd op de streep geklopt door Nacer Bouhanni. Jens Debusschere was 3e.

Nationale Sluitingsprijs

 

 

 2015: Bouhanni verslaat Van Asbroeck en Debusschere

 

 

 

Back to Top