Mike valt in slotkilometer GP Impanis

Nadat Mike in de slotkilometer de sprint had aangetrokken voor ploeggenoot Tom Van Asbroeck (4e), kwam hij zwaar ten val in de GP Impanis-Van Petegem. "Niks gebroken, alleen geschaafd", liet hij gelukkig liet hij snel na de koers weten.

De overwinning in wedstrijd die eindigde voor de poorten van brouwerij Haacht, ging naar Gaviria (Etixx). Gisteren werd deze nog geklopt door Dupont, die vandaag genoegen moest nemen met een tweede plaats.

Vroege vlucht
Een vluchtgroep van zes renners bepaalde het wedstrijdbeeld. Mike zagen we steeds voor in het peloton rijden. 35 km voor de finish kwam de verwachte hergroepering tot stand. Diverse demarrages zorgden ervoor dat het peloton steeds kleiner werd.  Mikes ploeggenoot Hofland maakte even deel uit van een groepje renners dat leek weg te rijden uit het peloton. In de laatste twintig kilometer moest LottoNL-Jumbo in de achtervolging om de overgebleven vluchters terug te halen.

Val na gedane arbeid
In de eindfase van de koers zorgden de mannen van LottNL-JUmbo ervoor dat Van Asbroeck voor in de groep kon blijven. In de slotkilometer lanceerde Mike hem. Terwijl  hij zich hierna liet uitzakken, is hij gevallen, doordat een andere renner hem raakte. In de uitslag bezet Mike plaats 112.

Reactie
"Ik was niet zo goed als gisteren", vertelt Mike een paar uur na de finish. "Ik kon ook niet mee met de aanvallen. Op het einde heb ik nog goed geholpen om Tom naar voren te brengen. En ... toen ben ik nog van de sokken gereden. Gelukkig heb ik alleen schaafwonden. Dus valt het allemaal goed mee."

 

Back to Top