LottoNL-Jumbo komt in Koolskamp tekort in sprint, Mike 16e

 

De 101e editie van het Kampioenschap van Vlaanderen is gewonnen door Dupont (Verandas Willems). In de eindsprint liet hij o.a. Gavira (Etixx), Kreder (Roompot) en Dehaes (Wanty) achter zich. Mike eindigde, na een aanvallende koers, als 16e in de groep van de winnaar.

Vroege vlucht
De wedstrijd in en rond Koolkamp kende een levendig verloop. Talloze kopgroepen wisselden elkaar af. Na dertig kilometer maakte Mike al deel uit van een vluchtgroepje dat 15 km  verderop werd ingerekend. Ploeggenoot Hofland was lange tijd de vertegenwoordiger van LottoNL-Jumbo in een volgende kopgroep. Later miste Mikes ploeg volledig een ontsnapping waarbij bijna dertig renners waren betrokken.

Hergroepering
Net toen Eurosport een reclameblokje toonde, kwam er vrij verrassend een complete hergroepering tot stand. Mike reed attent voorin en probeerde enkele malen weg te komen. In de slotfase maakt hij deel uit van het treintje dat Van Asbroeck naar voren reed. Helaas kreeg Van Asbroeck in de sprint te maken met een schakelprobleem en bleef hij steken op een 11e plaats.

Reactie van Mike: "We zaten niet mee toen een grote groep weg was. Als enige ploeg hebben we moeten rijden. Het eerste deel van de kopgroep pakten we terug. Daarna ben ik zelf met Tom Van Asbroeck overgesprongen naar het restant van de kopgroep. Uiteindelijk kwam alles weer samen. Het was jammer dat we elkaar in de sprint kwijt raakten. Tom was de sprinter met dienst."

Back to Top