Mee in de hoofdmacht in GP Cycliste de Quebec

De Grand Prix Cycliste de Quebec is gewonnen door de wereldkampioen Peter Sagan. In de laatste rechte lijn, die nog venijnig omhoog liep verschalkte hij de olympische kampioen Greg van Avermaat en de Fransman Anthony Roux. In de laatste kilometer leek Rigoberto Uran zich zelf op te volgen als winnaar, maar Sagan sprintte indrukwekkend naar de zege.

Koersverloop op gesloten omloop
Kort na de start was Mikes ploegmaat Twan Castelijns mee in de eerste vluchtersgroep. Verder ook Jan Barta, Valerio Agnoli, Lars Bak, Maxim Belkov, Matt Brammmeier, Alexander Pichot en Nicolas Masbourain. De acht kregen bijna vijf minuten, waarna Etixx, Tinkoff en BMC de achtervolging inzette. Op veertig kilometer voor de streep toen alle vluchters één voor één tot de orde waren geroepen, versnelde Mike. Hij kreeg met Laurens de Plus slechts honderd meter voorsprong en viel weer terug in de groep. In het laatste koersuur liepen ook de pogingen van Alaphilippe, Rowe, Trentin, Naesen en Moscon op niets uit.

Mike wel mee in de hoofdmacht
In de finale bleven zo'n vijftig tot zestig renners over. Vooral op de laatste klim 'parkeerden' veel renners. Mike handhaafde zich en kwam op de 28e plaats binnen op acht seconden van Sagan. "Volgens mij luidde mijn aanval wel een beetje de finale in", schertste Mike. "Na dat aanvalletje moest ik wel even bijkomen en wachten tot de laatste ronde. In die laatste omloop van twaalf kilometer zat ik ook net te ver op die klimmetjes. En in die lastige laatste kilometer kwamen er verschillende scheurtjes en kon ik ook niet meer opschuiven."
Het was voor Mike de eerste top 30 klassering in een World Tour wedstrijd.

Back to Top