Mike naar Team Giant-Alpecin in 2017

De overstap van Mike naar het Team Giant-Alpecin is definitief. Mike heeft een contract voor twee jaar getekend bij het Duitse team. Vooral de kwaliteiten van Mike in de klassiekers, proloog-tijdrit en sprints zijn opgevallen bij de ploegleiding. Ook de resultaten in 2014 bij de beloften (winnaar Parijs-Roubaix en Parijs-Tours), in 2015 (de winst in de proloog in de Tour de l'Ain en de tweede plaats in de Prudential Ride London) geven aan dat Mike 'zijn mannetje' staat in het peloton.  In de Ronde van Californië en in de Ronde van Oman behaalde  Mike  dit jaar een vierde plaats in een massasprint.

Reactie Mike
Mike: "Ik ben erg content met de transfer naar Team Giant-Alpecin. De mogelijkheid komt op het juiste moment in mijn carrière. Ik heb deze kans gelijk aangegrepen. Vooral de teamfocus, waarbij renners worden geholpen om beter te worden, spreekt mij erg aan. Dit allemaal ook nog eens onder een zeer professionele begeleiding. Het is een sterk team, die de laatste weken een aantal sterke, jonge talenten heeft aangetrokken voor het nieuwe seizoen. Ik kijk dan ook al uit naar de komende seizoenen."

Ploegleider Giant-Alpecin
Ploegleider Marc Reef: "Mike heeft al prima resultaten laten zien op zijn jeugdige leeftijd. Vaak ook in de rol van knecht voor de kopmannen en de sprinters. Hij voelt zich op zijn gemak in de Vlaamse voorjaarsklassiekers. Ook kan hij voor een mooi resultaat gaan in korte, minder lastige etappewedstrijden door zijn sterke proloog. Hij heeft zeker de potentie om goed voor de dag te komen in de klassiekers. Wij zullen hem de gelegenheid geven om de volgende stap te zetten in zijn ontwikkeling. Ook krijgt hij een belangrijke rol in de lead-out voor onze sprinters Niklas Arndt, Phil Bauhaus en Max Walscheid."

Back to Top