Mike naar Canada voor WorldTour koersen

Na het 'kleinere' werk in de kermiskoersen in België, staan dit weekend weer twee WorldTour koersen op het programma. In Canada wordt vrijdag de Grand Prix Cycliste de Quebec verrreden en twee dagen later de Grand Prix Cycliste de Montreal.

De Grand Prix Cycliste de Quebec bestaat uit een circuit van 12,6 kilometer, dat zestien keer afgelegd wordt. Met een paar venijnige klimmetjes in iedere ronde is het een zware koers. De zevende editie van de Grand Prix de Québec, zoals de Franstalige Canadezen hun koers noemen, telt in totaal 201,6 kilometer. Ook de Grand Prix Cycliste de Montreal is toe aan zijn zevende uitvoering. De race wordt verreden op een circuit van 12,1 kilometer dat zeventien keer op het programma staat. Totale afstand is dus 205,7 kilometer.

Plannen van LottoNL-JUMBO
LottoNL-Jumbo vertrekt met Wilco Kelderman als kopman. Volgens ploegleider Nico Verhoeven vertrekt de ploeg met een brede selectie naar Canada. "Wij hebben voor verschillende situaties andere renners. Als het volgens verwachting een zware koers wordt, hebben we Kelderman. Indien het een gesloten koers blijft, kunnen we voor de sprint gaan. het zijn ook twee verschillende wedstrijden. Quebec heeft een kort steil klimmetje en Montreal is echt een klimkoers met een lange klim.''
Naast Mike en Wilco bestaat de selectie uit: Tom van Asbroeck, Twan Castelijns, Moreno Hofland, Timo Roosen, Alexey Vermeulen en Dennis van Winden.

De finish van de wedstrijden wordt verwacht rond 22.00 uur. De wedstrijd in Montreal wordt vanaf 20.00 uur uitgezonden op Eurosport 2.

Back to Top