1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6


Gedurende de hele  wedstrijd om de Stadsprijs Geraardsbergen maakte een aanvalslustige Mike deel uit van verschillende kopgroepen, ook van de definitieve van 9 man. Na 165 km ging Mike onder aan de Markt de sprint aan en leek op de stijgende kasseien stand te houden. Helaas bleek Mihkel Raïm (Cycling Academy Team), de sterke kampioen uit Estland, iets sneller. 

De Belg Nicolas Vereecken (Anpost) werd derde, voor Pim Lighart (Lotto) en Jasper Stuyven (Trek). Filmpje sprint (Ga naar 'sport').

Vorm
De vorm komt er aan. Niet alleen reed Mike vandaag voortdurend in de aanval. Zijn optreden vorige week in Erpe-Mere in de GP Lucien van Impe (5e) maakte ook indruk. Een halve wedstrijd maakte hij daar deel uit van de kopgroep. Door de verkeerde positie te kiezen in de laatste flauwe bocht verspeelde hij een podiumplaats.

Zware koers
In een eerste kopgroep reed Mike vandaag samen met zijn vriend Ike Groen. Supporters kregen al hoop op een fraaie ontknoping. Helaas werd Ike gegrepen door het peloton en moest hij later zelfs de wedstrijd verlaten. Met hem kregen nog 120 coureurs de gehate vermelding 'DNF' in de uitslag. Slechts 42 renners werden geklasseerd, wat aangeeft dat er vandaag hard is gekoerst.

Reactie Mike


"In het begin reden we gelijk met zeven weg. Toen er een 10-tal kwam aansluiten ben ik opnieuw gegaan. Er ontstond een chaotische fase met steeds wisselende kopgroepen. Maar ik was altijd mee. Uiteindelijk bleven we met elf renners vooraan over. Bij de sprint kwam ik onderaan al op kop te zitten en moest ik vroeg aangaan. Raïm kwam nog over me en won en werd zelf tweede. Achteraf had ik me rustiger moeten houden in de laatste ronden. Maar goed dat is achteraf.......... Ik heb flink gekoerst en dat geeft toch een goed gevoel."