Wielercafé op 21 september met Mike & Wout

Café De lange in Horst wordt op woensdagavond 21 september omgebouwd tot een groot wielercafé. Dat wordt georganiseerd in het kader van de Noord-Limburgse Wielerweek door de fanclubs van Wout Poels en Mike Teunissen in samenwerking met de organisatie BikeWriters. Dat hebben de fanclubs dit weekend bekend gemaakt.  

BikeWriters
De BikeWriters – een collectief van fietsende schrijvers w.o. Peter Winnen – brachten de afgelopen jaren met verschillende schrijf- en muziekprojecten meer dan € 35.000 voor Tour for Life en Artsen zonder Grenzen bij elkaar. En sinds 2015 bemoeien de BikeWriters zich met het produceren en organiseren van Wielercafés, waarin ze zich met hun artistieke werken en activiteiten presenteren. Aan de hand van Volkskrant-columnist Bert Wagendorp kunnen bezoekers van het wielercafé genieten van interviews, prachtige filmbeelden, livemuziek en literatuur over wielrennen.

Mike, Wout & Peter
Te gast zijn de succesvolle Noord-Limburgse wielrenners Wout Poels uit Blitterswijck en Mike Teunissen uit Ysselsteyn. Ook oud-prof en columnist Peter Winnen schuift aan met zijn verhalen. Voor de muzikale intermezzo’s tekent de allround musicus Nard Reijnders uit Broekhuizenvorst. Presentator Wagendorp blikt met de gasten en het publiek terug op de geweldige overwinning van Wout Poels inan de klassieker Luik-Bastenaken-Luik. Natuurlijk komen ook aan bod de Tour de France, de Olympische Spelen en de verrichtingen van Mike Teunissen. Een laatste onderwerp is de Eneco Tour, een etappekoers die wordt verreden in de week dat het Wielercafé plaatsvindt.  Als verslaggever van de Volkskrant volgde Bert Wagendorp enkele jaren de Tour de France. Hij werkt mee aan het literaire wielerblad De Muur en publiceerde over het wielrennen o.a. De proloog (1995) en Ventoux (2013). Dat laatste boek werd verfilmd in 2015.  

Het Wielercafé begint om 19.30 uur en duurt tot 22.30 uur.

Pop-upmuseum in Venray
Afgelopen vrijdag is in het kader van de Noord-Limburgse wielerweek een wielertentoonstelling geopend in Venray. In een leegstaande modewinkel aan de Grotestraat (winkelstraat bij Henseniusplein) krijgen bezoekers een kijkje in het heden en verleden van de Noord-Limburgse wielersport. De inrichters van de tentoonstelling hebben in de verzameling opgenomen truien, bekers, knipsels, vaantjes, boeken, fietsen van o.a. Peter Winnen, Rob Mulders, Wout Poels. Martin, Mike en Britt Teunissen. Ook staan er fietsen en derny's van de bekende Venrayse framebouwer Chris Jeucken.
De tentoonstelling is te bezoeken tijdens de Noord-Limburgse wielerweek.

 

 

  

 

Back to Top