In Hamburg won Bouhanni overtuigend de massasprint van de EuroEyes Cyclassics. Hij liet Ewan, Degenkolb en Van Poppel achter zich. Na diskwalificatie van Bouhani wegens een zwieper ging de zege echter naar Ewan. Mike reed als 56e over de streep in deze World Tour-wedstrijd.

Blauwe schoenen in beeld
Een kopgroep van 6 man bepaalde het koersbeeld van de Duitse klassieker, die in de regen werd verreden. In de finale waarin de renners driemaal over de steile Waseberg gingen, zagen we Mike - duidelijk herkenbaar aan zijn blauwe schoenen - veel kopwerk doen voor de sprinters Groenewegen (6e) en Hofland (59e). Pas in de slotkilometer achterhaalden de eersten van het peloton de laatste vluchters en konden de sprinters laten zien wie nog mee kon doen voor de overwinning. (Archieffoto: Maarheeze)

Chaotisch
"Mijn opdracht was om Hofland bij te staan. Inderdaad heb ik geprobeerd voorin te blijven met Moreno", zegt Mike terwijl op het vliegveld wacht op de terugvlucht. "Dat ging aardig. De laatste ronden waren chaotisch, maar ik kon er goed bij blijven. De sprint was vooral hectisch. Ik heb Moreno nog naar voren gebracht op 2 kilometer voor het einde, maar toen was het wel over ..."