De vierde etappe in de Arctic Race of Norway is gewonnen door de Duitser John Degenkolb. Hij was na 193 kilometer in de straten van Bodø de snelste in de massasprint, voor Alexander Kristoff en Arnaud Démare. Gianni Moscon behield de leiding in het klassement en wordt zo de opvolger van Rein Taaramäe, die de wedstrijd in 2015 won.

Mike werd 54e in de daguitslag en 70e in het eindklassement van deze vierde editie van de Arctic Race of Norway. Na een heuvelzone kregen de vroege koplopers pas écht de ruimte na meer dan honderd kilometer koers. Het waren Floris De Tier, Anders Skaarseth, Øivind Lukkedal, Karol Domagolski en Marcus Burghardt. De voorsprong van de vijf kwam nooit boven de twee minuten uit, al duurde het tot 2,3 kilometer voor de meet voordat ze in hun kraag werden gevat.

Sprinttrein Moreno Hofland
De LottoNL-Jumbo formatie meldde zich vrij vroeg in de frontlinie. Op tien kilometer van de streep zaten de geel-witte coureurs in de eerste vijftien. De bleef ook zo, al dreigde het treintje op zeven kilometer van de meet wat terug te zakken. Mike nam Sepp Vanmarcke en Moreno Hofland opnieuw mee naar voren en gaf op drie kilometer over aan de Belg. Deze bracht Hofland tot in de laatste honderden meters. Hofland kwam als vierde over de streep achter de drie Milaan-San Remo winnaars, t.w. Degenkolb, Kristoff en Démare.

Reactie Mike
Mike: "Was toch weer heel chaotisch en we zaten ook vrij vroeg vooraan. Maar goed dat heb je niet altijd voor het uitzoeken. Beter te vroeg dan helemaal niet. Ik heb ze uiteindelijk goed kunnen afzetten, terwijl ik toch half in de wind reed." Hoe ging het met de knie de afgelopen dagen ?
Mike: "Over het algemeen gaat het wel beter. Vandaag had ik op het einde weinig last en ook eigenlijk ook niet veel tijd om eraan te denken. Maar helemaal weg is het nog niet."