Gianni Moscon (Sky) deed vandaag goede zaken in de Artic race of Norway. Met zijn overwinning in de 3e etappe nam hij tevens de leiderstrui over van Danny van Poppel. Een sterke Stef Clement (IAM) legde beslag op de tweede plaats. Mike arriveerde als 86e op de slotklim.

Lastige rit
Regenjacks en en mouwstukken bepaalden vandaag het beeld van het peloton dat in de regen, bij een temperatuur van 10 graden, een weg zocht naar de bijna 10 km lange slotklim van Korgfjellet. De overgebleven mannen uit een vroege vluchtgroep werden pas vijf kilometer voor het einde ingehaald door het uitgedunde peloton. Mike hield daarin lang stand, maar verloor op het laatst toch ongeveer zes minuten. In het algemeen klassement bezet hij nu de 78e plaats. Ploeggenoot Tom van Asbroeck mocht na afloop van de rit weer op het podium verschijnen. Omdat Van Melsen, die gisteren de bergtrui veroverde, vandaag afstapte, rijdt Van Asbroeck morgen weer in het  zalmkleurige shirt.

Slotrit
De slotrit van morgen begint heuvelachtig, maar eindigt volkomen vlak. Belangstellenden kunnen vanaf  16.00 uur op Eurosport 1 de rit volgen.