Dwars door Vlaanderen 2016

Woensdag gaat Mike met rugnummer 105 van start in Dwars door Vlaanderen, een wedstrijd over 200 kilometer. De LottoNL-Jumbo formatie bestaat verder uit: Moreno Hofland, Twan Castelijns, Dylan Groenewegen, Timo Roosen, Dennis van Winden, Robert Wagner en Maarten Wynants.

Parcours en belangrijkste obstakels
Om 11.45 uur wordt in Roeselaere de start gegeven. Na 92 kilometer bereikt het peloton de eerste helling, de Nieuwe Kwaremont. Vervolgens de Kattenbreg, Leberg, Berendries en de Valkenberg. Op 60 kilometer van de meet volgt de Eikenberg met daarna de Taaienberg. De finale zal waarschijnlijk beginnen op 35 kilometer van de finish als eerst de Oude Kwaremont wordt bedwongen en snel daarna de Paterberg. In de laatste dertig kilometer volgen dan nog Vossenhol, Holstraat en Nokereberg. De finish in Waregem wordt verwacht omstreeks 16:35 uur. Het live-verslag is vanaf 14.20 uur live te zien op één. 

Laatste voorbereidingen
Mike heeft geen goede herinneringen aan deze klassieker. Vorig jaar viel hij hard en schaafde daarbij zijn handpalm open. Hopelijk zit het dit jaar allemaal mee. Afgelopen zaterdag deed hij met Timo Roosen nog een extra verkenning in Vlaanderen. Precies op de plaats waar hij het vorig jaar viel reed hij nu lek. Over toevalligheden gesproken!
Na de Tirreno-Adriatico bleef Mike een beetje kwakkelen met zijn verkoudheid. Desondanks hield hij met een tweetal 'brommertrainingen' zijn snelheid op peil. Hij lijkt dus klaar voor 71e editie van Dwars door Vlaanderen, die het vorig jaar verrassend werd gewonnen door Jelle Wallays. In 2012 en 2104 was Niki Terpstra de beste.

 

Back to Top