Lastige finale op tweede dag Tirreno

De tweede etappe in de Italiaanse rittenkoers Tirreno-Adriatico is gewonnen door de Tsjech Zdenek Stybar. De Etixx renner was in een lastige finale op 2,5 kilometer van de meet ontsnapt uit een uitgedund peloton. Hij bleef de sprinters één seconde voor. Peter Sagan werd tweede voor Edvald Boasson Hagen.

Stybar werd ook de nieuwe leider en heeft negen seconden voorsprong op Greg van Avermaet. Mike kwam als 97e over de streep met een achterstand van 4 minuten en 42 seconden. In het algemeen klassement staat hij 91e.

Lastige finale en lange dag
Mike: "In de finale waren vooral de laatste 12 kilometer lastig. We pakten daarin nog 350 hoogtemeters, terwijl ook het tempo flink de hoogte in ging. Op 6 kilometer van de meet moest ik de groep laten gaan. De eerste vier koersuren waren relatief rustig. De laatste zestig kilometer waren weer lastig. Ik heb vooral Primoz Roglic uit de wind gehouden. In de finale werd dit door Tom van Asbroeck en Timo Roosen gedaan. In de laatste klim zat ik iets te ver. "

Derde dag
Morgen een rit over 176 kilometer met mogelijk een kans voor sprinter Moreno Hofland. "Dan zetten we weer in op de sprinttrein", aldus Mike.

 

Back to Top