Pechdag voor LottoNl-Jumbo in Italië

De tiende editie van de Strade Bianche was niet de meest gelukkige voor de Nederlandse formatie. Mike eindigde als 72e op meer dan vierentwintig minuten. Kopman Robert Gesink werd 22e. Op de stoffige wegen in Toscane zorgden een valpartij van Enrico Battaglin en lekke banden van Mike, Timo Roosen en Tom Van Asbroeck ervoor dat de kopman van Team LottoNL-Jumbo in de finale weinig hulp had.

Een groep met favorieten reed in de laatste 25 kilometer weg, waarna de Zwitser Fabian Cancellara (Trek-Segafredo) won. Dat deed hij al voor de derde maal in deze fel begeerde klassieker

Ploegleider Jan Boven aan het woord
Bij het opdraaien van een lange onverharde strook, zat Team LottoNL-Jumbo nog met 8 man vooraan, maar daarna ging het mis. "We raakten Enrico Battaglin kwijt door een valpartij", gaf ploegleider Jan Boven aan. "Hij was een belangrijke man voor ons. Daarna reden Mike, Timo Roosen en Tom Van Asbroeck lek. Dat was op een cruciaal moment, daarna kom je niet meer terug."

Lang wachten na lekke band
Mike: "Die lekke band was ongeveer na 100 kilometer op strook 5. Toen was het peloton al in stukken en pakte de groep met Brambilla zijn voorsprong. Het duurde écht lang voordat ik geholpen werd door de neutrale materiaalwagen. Jan Boven zat zelfs nog verder. Dus dan kun je het vergeten, jammer!"

Mike heeft ondanks zijn lekke band genoten van zijn debuut in de Strade Bianchi. "Het was een mooie koers", zei hij. “Deze wedstrijd heeft veel meer hoogtemeters dan het Vlaamse werk, maar heeft met de onverharde wegen ook wat weg van een kasseienklassieker. Het ging bij mij eigenlijk best wel goed. Ik reed alleen lek op een moment waarop er veel chaos was. Ik kwam toen in de laatste groep terecht en daarmee ben ik naar de finish gereden."

Back to Top